Uefa får elleve plasser når kvinnenes fotball-VM utvides til 32 lag

Lisa-Marie Karlseng Utland feirer med en «selfie» etter 2-0-scoringen mot Nigeria i VM i 2019. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Lisa-Marie Karlseng Utland feirer med en «selfie» etter 2-0-scoringen mot Nigeria i VM i 2019. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges fotballkvinner må kjempe om en av elleve plasser om de vil spille VM i 2023. Turneringen i Australia og New Zealand blir den første med 32 lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

24 nasjoner har deltatt i VM de to siste gangene. De gangene har Europa hatt åtte plasser, samt at Frankrike var kvalifisert som vertsnasjon i 2019.

Den gang endte Norges ferd i kvartfinalen da England ble for sterke. USA vant til slutt sitt fjerde mesterskap.

Norge har deltatt i samtlige verdensmesterskap siden det første gang ble arrangert i Kina i 1991. Den gang ble det finaletap mot USA, mens det ble gull fire år senere i Sverige.

De resterende 21 plassene fordeler seg slike:

Seks til Det asiatiske fotballforbundet (inkludert vertsnasjon Australia), fire til Det afrikanske fotballforbundet, fire til Det nord- og mellomamerikanske fotballforbundet, tre til Det søramerikanske fotballforbundet, mens vertsnasjon New Zealand får Oseanias ene plass.

De tre siste plassene gis til gruppevinnerne i et omspill der totalt ti nasjoner fra de ulike forbundene deltar.š