Frida Karlsson snakker ut om sjokket for ett år siden: – Jeg traff bunnen

Frida Karlsson strålte som en sol etter å ha tatt gull med Sveriges stafettlag i VM i Seefeld. Nå er livet igjen lyst for svensken.
Frida Karlsson strålte som en sol etter å ha tatt gull med Sveriges stafettlag i VM i Seefeld. Nå er livet igjen lyst for svensken. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svenskenes langrennsyndling Frida Karlsson sier hun ble liggende på rommet i tre dager og syntes synd på seg selv da hun i fjor fikk konkurransenekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Karlsson fikk sjokkbeskjeden om at hun ikke oppfylte helsekravene etter at hardtrening og økt totalbelastning hadde brutt henne ned bare få måneder etter det store gjennombruddet i Seefeld-VM.

– Jeg traff bunnen, syntes synd på meg selv og lå i senga i tre dager og gjorde ingenting, sier Karlsson i SVT-programmet «Vinterstjärnan» nesten på dagen ett år etter at hun ble nektet å konkurrere.

– Å være på rett siden av grensen er veldig vanskelig, det er alle idrettsutøveres utfordring, sier Karlsson.

I år blir det heller ikke noen konkurranser i førjulstida. Denne gang er det koronapandemien som har gjort at det svenske landslaget har gjort som nordmennene og sagt nei til renn.

Men hverdagen er langt lysere for Karlsson. Hun fremstår som en av nordmennenes sterkeste utfordrere i tida framover.

– Jeg har det kjempebra. Jeg kjenner meg veldig trygg i laget jeg har rundt meg, og jeg kjenner at jeg får mye ut av treningen i dag, sier Karlsson.