Alnæs overrasket med sprintseier: – Alt stemte

Anniken Gjerde Alnæs var strålende fornøyd etter seieren på Sjusjøen. Foto: Heiko Junge / NTB
Anniken Gjerde Alnæs var strålende fornøyd etter seieren på Sjusjøen. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB scanpix

Annikken Gjerde Alnæs, som egentlig satser på langløp denne sesongen, overrasket stort og slo landslagskvinnene på sprinten på sjusjøen fredag.

Mathilde Skjærdalen Myhrvold ble nummer to, mens Tiril Udnes Weng ble nummer tre.

– Det er veldig mye i hodet akkurat nå, faktisk. Det har vært en lang vei. Det har gått bedre og bedre de siste fire årene. Alt stemte i dag, sa Alnæs til NRK etter finalen.

– De er kjempesterke. De viser gang på gang at det er klasse over det de gjør, så det er stort å slå dem, sa hun om konkurrentene hun la bak seg.

Alnæs, som er samboer med sykkelproff Carl Fredrik Hagen, bestemte seg før sesongen for å satse på langløp. Det mener hun har vært viktig for utviklingen hennes, også som sprinter.

– Jeg tror en del vi har gjort i år, har gjort meg så sterk. Du blir herdet, det trenger vi i sprint også. Å stake 100 kilometer er ikke så galt foran en sprint, det, sa hun.

– Krig

Tredjekvinne Weng hyllet Alnæs etter sprinten.

– Anikken er ei jeg har fryktet i hele dag. Hun er en type du ikke vil gå i felt med fordi hun er så rå, sa Weng, som selv var greit fornøyd med dagen.

– Det var krig i finalen. Jeg hadde ikke sjanse i spurten, så å berge en pallplass skal jeg være fornøyd med, sa hun.

I finalen ble det drama fra start da Magni Smedås falt i første bakke før Alnæs tidlig satte fart gi feltet.

Skistad forsvant

I prologen var Myhrvold var overlegent best, der hun vant med 3,18 sekund til toer Smedås. Etter å ha kontrollert kvartfinalen fikk hun det tyngre i semifinalen, men hun greide seg på tid. Den vant Eline Rise Johnsen foran Alnæs og Ane Appelkvist Stenseth. Stenseth og Johnsen ble nummer fire og fem i finalen.

Helene Marie Fossesholm viste også tidvis gode sprintegenskaper og tok seg videre til semifinalen på Sjusjøen. En annen distanseløper som tok seg til semifinalen, var Ragnhild Haga, som sto over verdenscupåpningen i Ruka etter en skuffende åpningshelg på Beitostølen.

En løper som derimot skuffet var Kristine Stavaas Skistad. Etter å ha blitt nummer 25 i prologen valgte hun ikke å stille i kvartfinalen.

Personvernpolicy