Manchester City sikret gruppeseieren og fikk med seg Porto videre

Raheem Sterling var god for Manchester City i bortekampen mot Porto, men kampen endte uten mål. Begge lag kunne glede seg. City er gruppevinner, Porto klar for cupspillet. Foto: Luis Vieira, AP / NTB
Raheem Sterling var god for Manchester City i bortekampen mot Porto, men kampen endte uten mål. Begge lag kunne glede seg. City er gruppevinner, Porto klar for cupspillet. Foto: Luis Vieira, AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med en målløs bortekamp mot Porto sikret Manchester City gruppeseieren i mesterligaen. Hjemmelaget kunne også juble for avansement til cupspillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pep Guardiolas lag sikret avansement allerede forrige uke, men visste at ett poeng tirsdag ville sikre førsteplass og gunstigere seeding i trekningen av åttedelsfinalene. For Porto ville ett poeng holde til 2.-plass uavhengig av utfallet mellom gruppas to andre lag.

Det viste seg at Porto ville sikret avansement selv med tap, for Marseille vendte til 2-1-seier over Olympiakos og tok sine tre første poeng i gruppespillet.

Før den siste runden er Manchester City tre poeng foran Porto (og best i innbyrdes oppgjør), mens det derfra er sju poengs luke ned til gruppas to jumbolag.

Raheem Sterling var skarp for Manchester City og hadde flere gode sjanser til å sikre tre poeng for Manchester City. To ganger reddet Porto-spillere hans avslutninger på streken.

Annullert

Ti minutter før slutt trodde innbytter Gabriel Jesus at han hadde ordnet Manchester Citys femte strake seier i gruppespillet. Han satte inn returen etter at keeper Agustin Marchesin slo en stupheading i tverrliggeren, men målet ble VAR-annullert for en offside på Bernardo Silva i forspillet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er alltid på hugget, og han viste sin kvalitet da han fikk ballen i mål. Dessverre var det offside, men han endret kampen da han kom inn, med fart og vilje, sa Fernandinho til BT Sport.

– Det var viktig å ta poeng i en vanskelig bortekamp mot et godt lag. De kjempet hardt for poenget de trengte for å sikre avansement, og vi sikret gruppeseieren med en god prestasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester City gikk målløs av banen i mesterligaen for første gang på halvannet år, men har nå holdt nullen i fire europacupkamper på rad. Det er første gang siden 1969-70-sesongen, da klubben vant cupvinnercupen.

Payet-dobbel

I Marseille sørget to straffespark fra Dimitri Payet for at Marseille vant 2-1 selv om Olympiakos ledet til pause etter scoring av Mohamed Camara.

– Dessverre fikk vi ikke det tredje målet som ville sendt oss foran Olympiakos på innbyrdes oppgjør. Vi skal gi alt i Manchester neste uke, og så får vi sette vår lit til at Porto gjør jobben mot Olympiakos, sa Marseille-trener André Villas-Boas.

Olympiakos og Marseille kjemper om 3.-plassen som gir spill i europaligaen, og Marseille må ta flere poeng mot City enn Olympiakos tar mot Porto for å ende foran.