Halvor Egner Granerud tok sin første verdenscupseier: – Jeg har ikke ord

Halvor Egner Granerud tok sin første verdenscupseier i Ruka søndag. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva via AP / NTB
Halvor Egner Granerud tok sin første verdenscupseier i Ruka søndag. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva via AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvor Egner Granerud tok sin første verdenscupseier i hopp da han vant i finske Ruka søndag. Han henviste tyske Markus Eisenbichler til 2.-plassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Granerud hadde to fjerdeplasser fra tidligere i sesongen, men har manglet å få til to gode hopp i konkurranse. Han fikk opp 137 meter med 3 x 19 i stil. Det holdt til 4.-plass etter 1.-omgang.

I finalen fikk han opp 142 meter og gode stilkarakter til tross for et manglende nedslag. Da hadde Asker-hopperen de berømte marginene på sin side.

– Jeg har ikke ord. Det er noe jeg har jobbet virkelig hardt for en lang stund, sa Granerud i seiersintervjuet med FIS.

Granerud var også en del av det norske laget som tok fjerdeplassen i lagkonkurransen forrige helg. Han hadde også fjerdeplass i verdenscupen som best. I sitt 67. forsøk lykkes 24-åringen.

Johansson utenfor pallen

Verdenscuplederen Markus Eisenbichler leverte et solid første hopp og i en egen klasse etter et hopp på 141 meter og ledet med hele 10,6 poeng foran Robert Johansson. Han klarte derimot ikke å matche Granerud og landet på 131 meter. Han måtte se seg slått med 9,9 poeng av nordmannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Robert Johansson hoppet 138,5 meter med 3 x 19 i stil i 1. omgang. Han har slitt med sittestillingen i bakken etter å ha hatt problemer med ryggen i innledningen av sesongen. I finalen fikk han opp bare 127 meter og falt ned til 6.-plassen.

Johann André Forfang ble disket etter å ha fått klarsignal fra Stöckl uten å ha fått grønt lys lørdag. Tromsøværingen fikk en liten revansj med å få opp 136 meter som holdt til åttendeplass etter en omgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han la på en meter i finalen og fikk 255,8 poeng og 5.-plass.

Tande tilbake etter fall

Daniel-André Tande var tilbake etter lørdagens fall og fikk opp 129,5 meter. Det holdt til 14.-plass etter 1. omgang. Han slo av sju meter i finalen, men klarte å forsvare sin plassering.

Anders Håre fikk en oppløftende 18.-plass lørdag, men 122 meter i 1. omgang i søndagens renn holdt ikke til flere hopp i Ruka. Han endte på en sur 31.-plass, og han var 0,3 poeng unna å få hoppe to ganger.

Sander Vossan Eriksen fikk bare hoppe en omgang lørdag. 121 meter holdt ikke til finaleomgangen. Han endte på 34.-plass.

Marius Lindvik har et stykke fram. Han fikk opp bare 112 meter og måtte ta en tidlig kveld med 47.-plass.