Magnus Carlsen til finale i Champion Chess Tour

Magnus Carlsen er klar for finalen i onlineturneringen Champions Chess Tour. Foto: Carina Johansen / NTB
Magnus Carlsen er klar for finalen i onlineturneringen Champions Chess Tour. Foto: Carina Johansen / NTB Foto: NTB scanpix

Magnus Carlsen spilte uavgjort 2-2 i den siste semifinaleduellen mot russiske Jan Nepomnjasjtsjij. Dermed er nordmannen klar for finale i Champion Chess Tour.

Nå har Magnus Carlsen gitt seg selv en flott gave på 30-årsdag mandag. Han får muligheten til å vinne turneringen med 267.000 kroner (30.000 dollar) i førstepremie.

I finalen hvor første duell går søndag, møter han amerikanske Wesley So. So slo sin amerikanske kollega Hikaru Nakamura. Det ble fire remiser mellom de to lørdag, mens So vant 2,5-1,5 i fredagens duell.

Carlsen ledet foran lørdagens møte. Det startet litt tungt for verdensmesteren. Hans gode kamerat Nepomnjasjtsjij hadde presset på seg, og vant det første partiet med hvite brikker. Carlsen fikk tidsproblemer og gjorde ett dårlig trekk som ga russeren overtaket. Etter 40 trekk hadde nordmannen fått nok.

Carlsen slo derimot tilbake da han hadde hvite brikker i det neste partiet. Denne gangen var det russeren som hadde dårlig tid i sluttspillet, og under press gjorde en liten blemme. Carlsen kunne slå ut noen bønder og komme i førersetet og partiet var over etter 53 trekk.

I det tredje partiet hvor Nepomnjasjtsjij spilte med hvite brikker for siste gang i duellen klarte Carlsen å tvinge fram en remis etter solid overspill. Etter 39 trekk ble det en trekkgjentakelse som ga remisen.

Carlsen kunne dermed klare seg med remis i det siste partiet med hvite brikker for å ta seg til finale. Det klarte han med glans.

Personvernpolicy