Bamba-hat trick sendte Aalesund ned til 1. divisjon

Daouda Bamba t.h. jubler etter at han scoret sitt tredje for dagen og ga hjemmelaget ledelsen 3-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Aalesund på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB Foto: NTB scanpix

Aalesund rykker ned fra Eliteserien etter årets sesong. Det siste håpet for tangotrøyene ble slukket med 1-3-tap borte mot Brann lørdag.

Aalesund står med kun 11 poeng etter 26 runder i årets eliteseriesesong. Opp til Strømsgodset på kvalikplass er det 13 poeng, og med bare 12 poeng igjen å spille om er det klart at det ender med nedrykk for AaFK.

Det endte dermed med bare en sesong på toppnivå etter fjorårets opprykk fra 1. divisjon. Aalesund har vært i bunnstriden hele sesongen. Underveis i sesongen har Lars Arne Nilsen tatt over treneransvaret.

Nilsen var lørdag tilbake på Brann Stadion for første gang siden han trente nettopp Brann. Det ble ingen lykkelig retur. Aalesund-spillerne fremsto blottet for selvtillit, spilte på seg mange brudd og fikk til alt overmål et gult kort for drøying av tiden på stillingen 0-0 i første omgang.

Brann-seieren lå i lufta fra kampstart. Vertene, som kom rett fra en imponerende borteseier mot Rosenborg, tok et langt steg mot fornyet kontrakt etter et hat trick av Daouda Bamba. Vetle Fiskerstrand scoret for Aalesund.

Brennhete Bama

Brann hadde god kontroll på et defensivt Aalesund fra første spark på ballen. Etter flere gode sjanser, og et brent straffespark fra Kristoffer Barmen, viste Daouda Bamba målferdigheter.

Først ordnet han 1-0 med en klinisk avslutning via stolpen i mål, før han fyrte løs fra langt hold og satte inn 2-1 like etter at Vetle Fiskerstrand hadde utlignet på Aalesunds første og eneste mulighet i første omgang.

I andre omgang fortsatte Bamba å leke seg foran mål. Spissen tok ned en retur og satte enkelt inn 3-1 etter en times spill. Aalesund-spillerne fortsatte å miste ballen, og Robert Taylor, Bamba og de øvrige Brann-angriperne fikk mye rom å boltre seg i.

1 av 3 mål

Bamba har scoret ti av Branns 33 mål i år.

Brann er nå oppe på tiendeplass med 31 poeng. Det er seks poeng ned til Strømsgodset på kvalikplass, men Godset kan knappe innpå i sin søndagskamp. I neste runde venter Viking på bortebane.

Nedrykksklare Aalesund tar imot Sandefjord på hjemmebane.