Kombinert: Riiber med suveren seier i Ruka

Jarl Magnus Riiber vant igjen i Ruka. Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva via AP / NTB
Jarl Magnus Riiber vant igjen i Ruka. Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva via AP / NTB Foto: NTB scanpix

Jarl Magnus Riiber gikk ut i ledelsen på langrennsdelen i kombinert i Ruka og kunne enkelt sikre sin annen verdenscupseier av to mulige denne sesongen.

Med et hopp på hele 141 meter ledet Riiber med 14 sekunder på nestemann før kombinertløperne skulle gå 10 kilometer i langrennssporet. Der fortsatte ledelsen å øke før Riiber til slutt gikk inn til seier 50,1 sekunder foran Eric Frenzel på 2.-plass.

Akito Watabe endte på 3.-plass.

Søndag avsluttes minitouren i Ruka med nok en 10 kilometer for Riiber og de andre kombinertløperne. Der skal Riiber prøve å matche sine tre strake seire fra Ruka da verdenscupen i kombinert sesongåpnet i 2019.

Suveren nummer 1

Med seier i sine to første verdenscuprenn i Ruka denne sesongen, følger Riiber opp det som var en overlegen 2019/20-sesong. Da sesongåpnet Riiber med fem strake seire i verdenscupen og vant til slutt 14 av 17 renn.

Det førte til Riibers annen sammenlagtseier verdenscupen i kombinert, etter at han tok over som suveren verdensener med sammenlagtseier i 2018/19-sesongen.

Lite tyder på at Riibers hegemoni i kombinert kommer til å være truet med det første.

Den 19 år gamle østerrikeren Johannes Lamparter ga riktignok Riiber kamp til døra i fredagens sesongåpning i Ruka, men var langt unna i lørdagens renn. Det østerrikske håpet starter ett minutt og fire sekunder bak Riiber fra start og var langt unna pallen.

Ingen nordmenn i nærheten

Bak Riiber på topp var det ingen norske som klarte å utmerke seg etter at flere av dem trøblet i hoppbakken.

Jens Lurås Oftebro falt, mens Jørgen Graabak slet med å sette nedslaget etter et hopp på bare 118,5 meter. Jarl Magnus' storebror Harald Johnas Riiber, fikk ikke engang lov til å hoppe etter at det ble funnet feil på hoppdressen hans.

– Det er veldig frustrerende at en ting vi har kontroll på, plutselig ikke går i dag. Det er veldig frustrerende å stå her uten å ha fått hoppet, sier storebror Riiber til NRK.

I sesongåpningen fredag kom Oftebro på 3.-plass, men etter fall i hoppbakken startet han langrennsdelen på 14.-plass, over to minutter bak ledende Riiber.

Graabak, som endte på 2.-plass i verdenscupen forrige sesong, har ikke fått det til å stemme så langt. Fredag endte han på en 15.-plass, mens det svake hoppet lørdag førte til at han var sjanseløs på pallplass igjen.

Personvernpolicy