Strammere regime for norsk toppfotball

Det blir strengere smittevernregler for de norske toppklubbene på tampen av sesongen. Her feirer seriemester Bodø/Glimt scoring mot Strømsgodset sist helg. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Det blir strengere smittevernregler for de norske toppklubbene på tampen av sesongen. Her feirer seriemester Bodø/Glimt scoring mot Strømsgodset sist helg. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Fotballforbund har justert smittevernprotokollene foran årets siste klubbkamper. Det skjer etter flere coronatilfeller i toppfotballen de siste ukene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Endringene var ventet. Allerede tidligere i uken ble det kjent at NFF vurderte å gjøre innstramninger.

– Selv om vi nå ser en synkende smittetrend i Norge, er det fremdeles mye smitte i samfunnet, og vi har dessverre også hatt flere smittetilfeller i toppfotballen den siste tiden. Vi gjør nå noen innstramminger og presiseringer i protokollene som vil gjelde i sesonginnspurten, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn til fotball.no.

Han legger til at fotballforbundet har fått bistand fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

– Vi vil takke klubbene for den gode jobben de gjør rundt dette. Vi følger utviklingen nøye og vil fortløpende vurdere særskilte tiltak i områder med mye smitte, sier Fisketjønn videre.

I protokollene er det i tillegg til nye krav til smittevern, også en ny beskrivelse av hvordan klubber skal takle smittetilfeller.

Blant de nye endringene er at treningskamper nå kun tillates etter søknad. Det er også krav til negativ test før spillere kan gjenoppta trening etter symptomer på luftveisinfeksjon.

Videre er det presisert når smittede og personer som har vært i smittekarantene, igjen kan spille kamp.