Ruuds neste Grand Slam-mulighet blir trolig utsatt

Casper Ruud og resten av tennisstjernene vil trolig få Australian Open, årets første Grand Slam-turnering, utsatt med en uke eller to.
Foto: Jil Yngland / NTB
Casper Ruud og resten av tennisstjernene vil trolig få Australian Open, årets første Grand Slam-turnering, utsatt med en uke eller to. Foto: Jil Yngland / NTB Foto: NTB scanpix

Tennisturneringen Australian Open blir trolig utsatt med en uke eller to. Casper Ruud og de andre tennisstjernene vet foreløpig ikke hvordan året vil se ut.

Turneringen var planlagt å starte 18. januar, men idrettsminister i delstaten Victoria, Martin Pakula, uttalte onsdag at det «mest sannsynlig» blir en forsinkelse.

Melbourne har kun nylig åpnet delvis opp etter måneder med full nedstenging på grunn av koronapandemien. I åtte måneder har Australia nærmest vært stengt fra resten av verden med et forbud for alle som ikke bor i landet, om å ta seg inn i landet.

Australian Open-sjef Craig Tiley åpnet tidligere for at han ønsket at spillere skulle komme til Australia i midten av desember for å gå gjennom en 14 dagers karantene før de ble klare til å spille i de mindre turneringene i landet før Grand Slam-turneringen. Den planen har det blitt sådd tvil rundt politisk i regionen, med et ønske om at ingen spillere kommer før januar.

Personvernpolicy