Mjøndalen tapte terreng i nedrykksstriden

Det ble en bekmørk dag på jobben for Vegard Hansen og Mjøndalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Det ble en bekmørk dag på jobben for Vegard Hansen og Mjøndalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Foto: NTB scanpix

En tidlig scoring fra kaptein Dan Peter Ulvestad var nok til å sikre tre poeng for Kristiansund mot Mjøndalen.

Avgjørelsen falt etter tre minutter i etterkant av et frispark. Hjemmelaget gikk ut i hundre og fortsatte hardkjøret mot Mjøndalens mål i første omgang, men fikk ikke ytterligere uttelling. Gjestene fra Nedre Eiker våknet litt mot slutten, men det var aldri nok til å berge poeng.

Ettersom Start fikk med seg tre poeng fra Skien etter kampen mot Odd, har Mjøndalen nå fire poeng opp til naboklubben Strømsgodset på kvalifiseringsplassen. Drammenserne møter Bodø/Glimt senere søndag.

Kristiansunds seier gjør at de tar innpå Odd. Christian Michelsen og co. ligger fortsatt på 6.-plass, men har nå kun tre poeng opp til laget fra Telemark.

Kapteinen tok ansvar

Kristiansund fikk en drømmestart da kaptein Dan Peter Ulvestad smelte ballen i mål etter bare tre minutter. Amahl Pellegrinos frispark var ikke spesielt godt slått, men Mjøndalen fikk aldri klarert – og da var stopperveteranen nådeløs.

Bortelaget hang i tøylene i innledningen, og Liridon Kalludra var nære på å doble ledelsen for Kristiansund etter 35 minutter. Mjøndalen prøvde seg med noen langskudd på tampen av omgangen, men det ble aldri særlig farlig.

Monstersjanse til Mjøndalen

Drøye kvarteret etter pause fikk Mjøndalen en enorm sjanse til å utligne, da en grov pasningsmiss fra Ulvestad sørget for at Ole Amund Sveen kom alene med Sean McDermott i KBK-kassa. 30-åringens avslutning var god, men strøk stolpen.

Mjøndalen yppet seg litt mot slutten, men klarte aldri mobilisere den skikkelige sluttspurten. Dermed endte kampen med ettmålsseier til hjemmelaget.

Mjøndalen tar imot Stabæk neste runde, mens Kristiansund reiser til Marienlyst for å måle krefter mot Strømsgodset.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden