Ibrahimaj straffet ineffektive Sarpsborg

Ylldren Ibrahimaj ble helten for Viking med sine to mål mot Sarpsborg. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sarpsborg sto for de største sjansene og tok fortjent ledelsen, men takket være to mål av Ylldren Ibrahimaj stakk Viking av med 2-1-seier i Eliteserien søndag.

Tobias Heintz fikk sjansen som «nødspiss» for Sarpsborg i skadefraværet til Mustafa Abdellaoue, Guillermo Molins og Alexander Ruud Tveter, men misbrukte en kjempemulighet etter drøyt 35 minutter av kampen.

Men et vedvarende Sarpsborg-press skulle gjøre seg gjeldende sju minutter etter pause da en toneangivende Anton Saletros med en presis corner fant Bjørn Inge Utvik i boksen og midtstopperen sendte ballen i mål.

Tross sjansebonanzaen til Sarpsborg var det Viking som skulle utligne like etterpå og til slutt ta med seg alle tre poengene.

Først scoret Ibrahimaj etter en svak retur fra Sarpsborgs keeper David Mitov Nilsson, før han også skulle bli matchvinner da han skrudde inn 2-1 med et klasseskudd etter 72 minutter.

Det var nok til å gi Viking en litt heldig seier i en kamp et ineffektivt Sarpsborg helst skulle hatt en av sine faste spisser på topp.

Viking skal åpne neste serierunde hjemme mot Start på lørdag, mens Sarpsborg reiser til hovedstaden for å møte Vålerenga søndag.

Stille før stormen

I en relativt rolig åpning på kampen var det Viking som åpnet best og kom til kampens første mulighet da Veton Berisha kom seg fri og fikk avsluttet etter 19 minutter. Skuddet til Eliteseriens eneste tilskudd på «nødlandslaget» var ikke godt nok og keeper fikk avverget til corner.

Sarpsborg skapte nesten ingenting den første halvtimen, men satte opp tempoet etter lagets første sjanse etter 29 minutter. Joachim Thomassen forserte og kombinerte fint ute på venstresiden og fikk slått et farlig innlegg som så vidt ble klarert til corner av Rolf Daniel Vikstøl.

Sju minutter senere var det enda mindre marginer som hindret scoring for Sarpsborg. Anton Saletros spilte fram Thomassen foran boksen, men ballen fant veien tilbake til Saletros som spilte inn til Heintz på nesten blank kasse. På streken sto derimot Viljar Vevatne, som med hodet fikk avverget avslutningen til Heintz.

– Det er dårlig av meg å sette den akkurat der han står. Den skal ned i hjørnet. Det er ikke en ny spiss verdig, var dommen fra Heintz til Eurosport i pausen.

Fortjent ledelse – Viking snudde

Sarpsborg fortsatte kjøret mot Viking-målet i starten av 2. omgang, og fem minutter etter hvilen presset Ole Jørgen Halvorsen fram en redning fra Viking-keeper Iven Austbø med et godt skudd.

Presset skulle få uttelling like etter da Bjørn Inge Utvik var først på et presist hjørnespark av Saletros og plasserte ballen i bortre hjørne.

Men Viking brukte ikke lang tid på å svare og utlignet seks minutter senere etter tabben til Mitov Nilsson.

Ibrahimaj takket for gaven fra keeper og gjorde livet enda surere for Sarpsborg da han sikret alle tre poengene med kremskuddet snaut 20 minutter før slutt.