Iskalde Fernandes sikret Solskjærs United etterlengtet hjemmeseier

Bruno Fernandes var nok en gang sentral da Manchester United vant. Foto: Alex Livesey/ AP / NTB Foto: NTB scanpix

Bruno Fernandes klarte å holde hodet kaldt da han fikk en ny sjanse fra ellevemeteren. Det holdt til 1-0 mot West Bromwich og sesongens første PL-hjemmeseier.

Endelig kunne Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-lag innkassere tre poeng på Old Trafford.

– Vi trengte den hjemmeseieren, og det er hyggelig med tre poeng etter landslagspausen. Vi burde ha scoret flere mål for å slippe den spennende avslutningen. David de Gea gjorde et par fantastiske redninger da WBA kom til sjanser, sa Solskjær til BBC.

Avgjørelsen falt cirka ti minutter ut i 2. omgang, da Juan Mata løftet ballen opp i armen på WBA-forsvareren Darnell Furlong. Sam Johnstone, som sto en enorm kamp i West Bromwich-buret, reddet første forsøk, men var for ivrig da han kastet seg ut fra streken.

På neste forsøk satt den for portugiseren. Dermed tok Manchester United tre sårt tiltrengte poeng med knappest mulig margin. Solskjærs lag ligger nå på 9.-plass i Premier League med 13 poeng etter åtte spilte kamper.

– Jeg er ikke fornøyd med at jeg misset første gang, men jeg visste hva jeg måtte gjøre. Det viktigste var at vi vant kampen, ikke hvordan vi gjorde det, sa Fernandes til BBC.

– Keeperen deres var god. Vi skapte mange sjanser, men han sto i veien.

Slaven Bilics West Bromwich har fortsatt ikke vunnet denne sesongen, og ligger på nedrykksplass med fattige tre poeng. Bare Burnley og Fulham ligger bak.

VAR-drama

Anthony Martials heading allerede etter to minutter var kampens første sjanse, men WBA-keeper Johnstone parerte avslutningen fint.

Samme mann var farlig frempå etter et kvarter, men igjen var Johnstone, som har en fortid i United, på pletten og reddet franskmannens forsøk.

En omgang uten de helt store sjansene endte målløst, men intensiteten tok seg opp etter pause. 2. omgang var bare fire minutter gammel da WBA-spiller Conor Gallagher gikk i bakken og dommeren pekte på straffemerket.

Etter en VAR-sjekk ble avgjørelsen omgjort, og United slapp med skrekken. Avgjørelsen var svært omdiskutert. Tidligere United-spiller Rio Ferdinand var svært kritisk som BT Sport-ekspert. Han mente WBA burde hatt straffe og kalte det "skammelig" at gjestene ikke fikk det.

Tverrligger-treff

Kort tid senere var det Uniteds tur til å få straffe, men denne gang uten innblanding fra VAR. Noen mente at videodommerne burde ha grepet inn fordi Fred brukte ulovlige midler mot Gallagher i forspillet.

Johnstone nektet Fernandes scoring i første forsøk, men hadde tjuvstartet utspranget. Dermed ble det ny straffe, og denne gang var portugiseren iskald fra ellevemeteren.

Callum Robinson dundret ballen i tverrliggeren etter 65 minutter, men gjestene fra Midlands kom aldri nærmere: Det endte 1-0 til Solskjærs røde djevler.

Lagets forrige Premier League-seier på Old Trafford kom for fire og en halv måned siden.

Neste kamp for United er mesterligamøtet mot Fredrik Gulbrandsens Basaksehir, før turen går til Southampton neste helg.