Ustoppelige Haaland med fire mål i Dortmunds snuoperasjon: – Jeg likte målene

Erling Braut Haaland scoret fire mål.  Foto: Soeren Stache/ AP / NTB
Erling Braut Haaland scoret fire mål. Foto: Soeren Stache/ AP / NTB Foto: NTB scanpix

Erling Braut Haaland feiret Golden Boy-prisen med storspill og fire nettsus i Borussia Dortmunds 5-2-seier over Hertha Berlin.

Dermed kryper Dortmund opp i ryggen på rivalen Bayern München, som bare klarte uavgjort mot Werder Bremen tidligere lørdag. Nå har Haaland og lagkameratene 18 poeng, ett poeng bak de regjerende mesterne.

Borussia Dortmund lignet ikke seg selv i første omgang og måtte se Hertha Berlin gå i ledelsen, men kom ut som et helt annet lag etter hvilen.

Tre mål av Haaland på et drøyt kvarter i starten av 2. omgang feide til side all tvil om hvor de tre poengene hørte hjemme. Raphaël Guerreiro tok også del i scoringsfesten med sin nettkjenning tjue minutter før slutt, før Hertha reduserte på straffe ti minutter før slutt. Like etter var Haaland frampå igjen og fastsatte resultatet til 2-5.

– Det var litt vanskelig i første omgang. Vi var nærme et par ganger, men måtte bare fortsette. Jeg likte målene, det var fine mål, så jeg er fornøyd, sier Haaland til V Sport, ifølge TV 2 Sporten.

Tidligere lørdag vant han den prestisjetunge «Golden Boy»-prisen.

– Det var en fin beskjed å få. Det var gratis motivasjon, og jeg tok det med meg inn i kampen. Det så du. Jeg måtte bevise litt, og det følte jeg at jeg gjorde. Nå er det full fokus på Champions League, sier Haaland.

Hertha-keeper Rune Almenning Jarstein så hele kampen fra benken.

Oksen fra Jæren

Etter en treg start på kampen glimtet Haaland til etter 18 minutters spill. Med et fantastisk førstetouch rev nordmannen seg løs, men skuddet gikk rett i mellomgulvet på en Hertha-spiller.

Men det var Hertha som tok første stikk. Brasilianeren Matheus Cunha fikk ballen på 20 meters hold og fyrte løs. Et knallhardt prosjektil føk inn i nettmaskene bak Roman Bürki i Dortmund-buret.

Det sto seg også til pause, men kun to minutter ut i annen omgang smalt det fra vidunderbarnet fra Bryne. Innlegget fra Emre Can fant Haaland som rev seg løs på bakerste stolpe, og bredsidet inn enkelt inn utligningen.

To minutter etter det var han frampå igjen. Julian Brandt fosset framover og slapp ballen på perfekt tidspunkt mot Haaland, som banket inn ledelsen fra skrå vinkel.

Men det skulle ikke gi seg der. En fryktelig feilpasning fra Plattenhardt endte i beina på Haaland, som rundet keeper på elegant vis og satte inn firemålsledelsen.

Lekte inn seieren

Med tjue minutter igjen bestemte Raphaël Guerreiro seg for å bli med på festen. Portugiseren kranglet til seg ballen da Hertha-forsvaret ikke fikk klarert, og tuppet ballen inn i nettet.

Mattéo Guendouzi skaffet Hertha straffespark ti minutter før full tid. Den ekspederte Cunha fint i mål, men Haaland var ikke ferdig: Spisskometen satte inn 2-5 og sitt tiende for sesongen på nærmest umiddelbart etterpå.

Like etter tuslet 20-åringen av banen og overlot plassen til Youssoufa Moukoko, som dagen etter sin 16-årsdag ble tidenes yngste spiller i 1. Bundesliga.

Flere mål ble det ikke på Olympiastadion i Berlin.

Neste kamp for Haaland og Dortmund er mesterligamøtet med Brugge tirsdag.