LSK Kvinner klar for cupfinale

Emilie Haavi (med ryggen til) feirer 1-0 med lagkameratene. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Foto: NTB scanpix

Tittelforsvarer LSK Kvinner er klar for kvinnenes cupfinale i fotball etter å ha slått Sandviken 2-1 i den første NM-semifinalen lørdag.

Dermed er Lillestrøm klar for sin tredje strake cupfinale. Hvem de møter der blir klart på søndag, når Vålerenga møter Avaldsnes i den andre semifinalen.

Landslagsspilleren Emilie Haavi ga kanarifuglene ledelsen da hun plasserte ballen i mål på utsøkt vis etter drøye kvarteret spilt.

Samme spiller var nest sist på ballen da hun spilte opp Thea Kyvåg, som fikk en enkel jobb med å doble ledelsen. 2-0 var også stillingen da lagene gikk til pause etter en omgang hvor de gule og svarte var klart best.

Men Sandviken tente nytt liv i cupfinalehåpet da Rakel Engesvik reduserte kun fem minutt ut i 2. omgang etter et presist innlegg fra Ingrid Ryland.

Men det ble aldri flere mål i semifinalen. LSK kontrollerte inn 2-1.