Oftedal og Györ tvunget til å spille mesterliga med smal tropp: – Blir helt klart annerledes

Stine Bredal Oftedal (i midten) er endelig karantenefri og ser fram til å spille håndball igjen. Foto: Vidar Ruud / NTB
Stine Bredal Oftedal (i midten) er endelig karantenefri og ser fram til å spille håndball igjen. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB scanpix

Stine Bredal Oftedal er endelig ute av karantene etter flere positive koronaprøver i klubben. Lørdag er hun en av kun 11 tilgjengelige spillere mot Buducnost.

Den ungarske storklubben har fått merke koronapandemien på nært hold. I det siste har en rekke spillere fått påvist smitte, deriblant den norske duoen Veronica Kristiansen og Silje Solberg.

Oftedal har greid å slippe unna viruset. Hun er glad for å være ferdig med ti dager i isolasjon.

– Det er selvsagt deilig å være ute av karantene og kunne spille håndball og være ute blant folk igjen. Vi nyter det samtidig som vi prøver å finne tilbake til den gamle rytmen så fort som mulig, sier Norges landslagskaptein i en YouTube-video lagt ut på Györs nettsider.

Skal gi alt

Mandag skal hun etter planen slutte seg til den norske oppkjøringen til EM.

Györ skulle helst sett at lørdagens mesterligakamp mot montenegrinske Buducnost ble utsatt. Ungarerne varsler at de kun har 11 spillere å ta av, men aksepterer avgjørelsen til Det europeiske håndballforbundet (EHF) om å la oppgjøret gå.

– Det blir helt klart annerledes for oss å være så få, men det kan vi ikke gjøre noe med. Heldigvis har vi fortsatt mange gode spillere i troppen. Vi skal gi alt for å ta de poengene, sier Oftedal.

På topp

Hun deler samtidig ut ros til lørdagens motstander:

– Kamper mot Buducnost er alltid blant de tøffeste. De har et veldig fysisk sterkt lag og en kampvilje som gjør det vanskelig for motstanderne. De spiller en organisert håndball, og vi må være på vårt beste

Györ topper sin Champions League-gruppe foran franske Brest Bretagne. Begge har 12 poeng, men Oftedals lag har én kamp mindre spilt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden