Brasils fjerde strake seier i VM-kvalifiseringen

Uruguays Edinson Cavani (21) i kamp med Brasils Renan Lodi. Førstnevnte fikk rødt kort mot slutten av annen omgang i 0-2-tapet. Foto: Matilde Campodonico / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Brasil holder stø kurs mot et nytt VM-sluttspillet med 0-2 borte mot Uruguay i den søramerikanske VM-kvalifiseringen. Arthur og Richarlison scoret.

Juventus-spilleren Arthur gjorde 1-0 etter 35 minutter, mens Evertons Richarlisons 2-0 like før pause roet nervene.

Uruguay avsluttet kampen med ti mann etter at Manchester United-spissen Edinson Cavani fikk marsjordre 19 minutter før slutt etter sitt annet gule kort.

Det ble etter hvert lite slagkraft framover hos hjemmelaget ettersom Luis Suárez ikke spilte på grunn av en positiv koronatest.

Laget hadde heller ikke marginene på sin side med blant annet to stolpetreff i 1. omgang, og fikk dessuten etter mål annullert kvarteret før slutt.

Brasil fører an i den søramerikanske VM-kvalifisering med 12 poeng, to poeng bak følger Argentina.

Argentina og Lionel Messi slo tilbake etter 1-1 søndag og slo Peru med 2-0 i Lima. Argentinerne har dermed ikke tapt for Peru i noen kamper på 35 år.

Det hele ble avgjort med to mål i 1. omgang. Nicolas Gonzalez gjorde 1-0 etter 17 minutter og Lautaro Martínez doblet ledelsen elleve minutter senere.

Argentinerne har ikke tapt på elleve kamper under landslagssjef Lionel Scaloni.

Ecuador som følger på tredjeplass nedsablet Colombia med 6-1. Paraguay på fjerdeplassen klarte bare 2-2 hjemme mot Bolivia. I den siste kampen i Sør-Amerika tok Venezuela sine første poeng med 2-1 hjemme mot Chile.