VG: NFF ber om å få spille Romania-kampen senere

Norges Fotballforbund, her ved konkurransedirektør Nils Fisketjønn, vil at den avlyste kampen mot Romania skal spilles senere. Foto: Terje Pedersen / NTB
Norges Fotballforbund, her ved konkurransedirektør Nils Fisketjønn, vil at den avlyste kampen mot Romania skal spilles senere. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Fotballforbund ber Det europeiske fotballforbundet om å omberamme den avlyste nasjonsligakampen mot Romania, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndagens kamp ble avlyst etter at myndighetene nektet Norges landslag å reise til Bucuresti etter Omar Elabdellaouis positive coronaprøve under samlingen i Oslo. Normalt tilkjennes motstanderen 3-0-seier om et lag ikke møter til kamp. I et brev til Uefa ber NFF om at kampen spilles.

– Vi argumenterer med at kampen må omberammes. Hvis ikke bør den avgjøres ved loddtrekning hvor resultatet settes til 1-0, 0-0 eller 0-1, sier NFFs direktør for konkurranse Nils Fisketjønn til VG.

Det står i Uefas coronaregler at kamper kan bli omberammet eller avgjort ved loddtrekning dersom ingen av klubbene eller de nasjonale forbundene har ansvar for at kampen ikke blir spilt.

Uskyldig

– Vi prosederer på det. Vi er uskyldig i denne situasjonen og ble pålagt en karantene. Da ble tiden til å stille et reservelag for knapp sier, Fisketjønn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han håper at avgjørelsen kan falle før avspark i Wien onsdag.

– Vi satser på at Uefa klarer å avgjøre dette i løpet av morgendagen. Denne avgjørelsen er overført til Uefas ankeutvalg. De tar avgjørelsen direkte.

Ny avlysning

Tirsdag ble nasjonsligakampen mellom Sveits og Ukraina avlyst da sveitsiske helsemyndigheter satte ukrainerne i karantene etter flere smittetilfeller. Den kampen er avgjørende for nedrykk fra A-divisjonen, og om sveitserne tilkjennes 3-0-seier vil de berge plassen og Ukraina rykke ned.

Kanskje kan den kampen bidra til at Uefa endrer syn. Tidligere har man sagt at det ikke finnes ledige datoer til å spille nasjonsligakamper senere.