Én spiller på Norges A-landslag i fotball har testet positivt på corona

Fredagens landslagstrening med assistenttrener Per Joar Hansen og landslagssjef Lars Lagerbäck er avlyst. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Fredagens landslagstrening med assistenttrener Per Joar Hansen og landslagssjef Lars Lagerbäck er avlyst. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB scanpix

Fredagens landslagstrening i fotball for menn er avlyst etter at én av spillerne har testet positivt på coronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spilleren er satt i karantene på spillerhotellet. Den positive testen påvirker ikke i utgangspunktet resten av laget ettersom det ifølge Uefa-protokollen kun er den smittede spilleren som må isoleres.

I en pressemelding heter det at resten av troppen følger smitteverntiltakene i UEFA-protokollen og forholder seg til instruksene fra lokal helsemyndigheter.

Norges Fotballforbund (NFF) er i dialog med det europeiske fotballforbundet (Uefa) og avventer informasjon om hva som vil skje videre.

Norge skal etter planen møte Romania i nasjonsligaen i Bucuresti søndag kveld. Laget skal ha sin første trening i Bucuresti lørdag kveld.

Det norske landslaget skulle etter planen ha spilt treningskamp mot Israel sist onsdag. Nye vurderinger fra Helsedirektoratet gjorde at NFF valgte å avlyse kampen samme dag.

I fotkant av den kampen testet en israelsk spiller også positivt på coronaviruset og ble satt i karantene sammen med to lagkamerater som ble definert som nærkontakter.

Helsedirektør Bjørn Guldvog var klar da han anbefalte at kampen ikke kunne spilles.

– Helsedirektoratet mener det er en risiko for smitte blant spillere og støtteapparat dersom dagens landskamp mellom Norge og Israel blir gjennomført. Jeg vil derfor fraråde at kampen spilles, sa Guldvog.

Personvernpolicy