Nadal delte ut gaver – Djokovic avslutter året på topp

Rafael Nadal slo seg ikke bare selv fram til semifinale i Paris Masters fredag. Han sendte Novak Djokovic til topps på rankingen ved årsskiftet og Diego Schwartzman til ATP-tourmesterskapet i London. Foto: Thibault Camus, AP / NTB
Rafael Nadal slo seg ikke bare selv fram til semifinale i Paris Masters fredag. Han sendte Novak Djokovic til topps på rankingen ved årsskiftet og Diego Schwartzman til ATP-tourmesterskapet i London. Foto: Thibault Camus, AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Novak Djokovic nådde med hjelp fra Rafal Nadal en ny milepæl da det fredag ble klart at han for sjette gang avslutter året på toppen av ATP-rankingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var klart da Nadal besluttet at han ikke deltar i turneringen i Sofia neste uke. Han var den eneste som kunne innhente Djokovic.

Djokovic tangerer barndomshelten Pete Sampras ved å avslutte året på topp av ATP-rankingen for sjette gang. 33-åringen satte også rekord som den eldste som kan feire nyttår på topp.

– Jeg så opp til Pete under oppveksten. Å tangere hans rekord er en drøm som blir virkelig, sa serberen.

Nadal delte ut flere gaver fredag. Den spanske gruskongen vendte til seier 4-6, 7-5, 6-1 mot Pablo Carreño-Busta og tok seg til semifinale i Paris Masters. Samtidig sendte han Diego Schwartzman til ATP-tourmesterskapet i London.

Argentineren får den åttende og siste plassen der. Carreño-Busta var den som kunne passert ham.