Fagermos gullsigneringer: Bjørdal og Kjartansson med ti mål på sju kamper

Vålerengas Henrik Bjørdal jubler etter å ha gitt VIF ledelsen mot Strømsgodset med sitt tredje mål for sesongen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Foto: NTB scanpix

Vålerenga har tatt 2,28 poeng i snitt per kamp siden Henrik Bjørdal og Vidar Örn Kjartansson ble hentet for 20 millioner. Søndag ga det 2-0 mot Strømsgodset.

Henrik Bjørdal ga gjestene ledelsen etter et kvarters spill. Han står med tre mål på sju kamper etter overgangen til Vålerenga i sommer. Søndagens mål kom etter en styring av en annen nysignering, Vidar Örn Kjartansson, og Bjørdal satte enkelt ballen mellom beina til Viljar Myhra.

Kjartansson og Bjørdal kom begge til Vålerenga i september. Ifølge Transfermarkt har Vålerenga brukt drøyt 20 millioner kroner på de to (12 millioner på Kjartansson og 8 på Bjørdal).

Kjartansson har sju på sju, og til sammen har de to nysigneringene altså puttet ti mål siden de ble hentet til Vålerenga. Det har skutt VIF inn i medaljekampen for fullt.

Søndag var duoen svært delaktige seieren over Strømsgodset. 1-0-målet preget kampen før Christian Borchgrevink avgjorde da han satte inn 2-0 kvarteret før full tid. Seieren gjør at Vålerenga er på fjerdeplass, fire poeng bak Molde på sølvplass.

– Tre poeng smaker alltid, og vi trenger tre poeng hvis vi skal være med der vi er nå. Lagmoralen i Vålerenga har vært tipp topp fra dag en. Vi er sterke hjemme, og nå har vi to på rappen borte, da skal vi være med helt inn, sa VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dplay.

Vålerenga står med 16 poeng på de sju kampene Bjørdal og Kjartansson har spilt. Det gir et poengsnitt på solide 2,28.

Løftet seg etter Bjørdals mål

Det var imidlertid Strømsgodset som kom best i gang på eget gress i ruskeværet søndag kveld.

Men det endret seg da Bjørdal ga Vålerenga ledelsen. Nysigneringen avsluttet iskaldt mellom beina til Viljar Myhra etter at Kjartansson styrte et innlegg fra Herolind Shala videre til ham.

Bjørdal spilte en solid kamp, gikk på løp etter løp og kunne ha notert seg for flere målgivende i tillegg til målet han fikk.

Etter målet tok Vålerenga over kommandoen i kampen, anført av en ivrig Aron Dønnum. På overtid av første omgang ble han litt vel ivrig, og dyttet Mikkel Maigaard i bakken etter en konfrontasjon. Det endte med gult kort til begge.

Strømsgodset sliter

Strømsgodset kjørte på i jakten på et utligningsmål etter pausen, men er inne i en periode med dårlige resultater på hjemmebane. Drammen-klubben har sju hjemmekamper uten seier.

Siste trepoenger hjemme kom mot Brann 29. juli.

Søndag ropte Godset-spillerne forgjeves etter straffespark flere ganger i andre omgang. Men TV-bildene viste at det var uaktuelt.

Bortsett fra et par langskudd var det langt på vei det nærmeste Godset kom. Godset-spillerne virket etter hvert å gi opp håpet, og da Borchgrevink satte inn 2-0 på en kontring kvarteret før full tid var kampen avgjort.

Først etter det målet startet vertene en liten sluttspurt. Kristoffer Tokstad og Valdimar Thor Ingimundarson fikk begge store sjanser som ble brent.

Nå blir det en kamp for å unngå nedrykk for Godset, som er fjerde sist, med fem poeng ned til Start på kvalikplass.

– Så lenge de andre i bunnen heller ikke vinner, kan vi fortsette litt til, sa Godset-trener Henrik Pedersen.