Innbytter Bale frelste Tottenham

Gareth Bale reddet Tottenham mot Brighton. Foto: Julian Finney/Pool via AP / NTB
Gareth Bale reddet Tottenham mot Brighton. Foto: Julian Finney/Pool via AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gareth Bale scoret sitt første mål etter comebacket i Tottenham da han sørget for 2-1-seier i Premier League-møtet med Brighton søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bale har fått kritikk etter returen til Tottenham fra Real Madrid. Waliseren har slitt med å markere seg i gamleklubben. Det gjorde han søndag.

31-åringen startet riktignok på benken, men ble sendt på banen etter 70 minutter. Tre minutter deretter dukket han opp foran mål og stanget inn 2-1-målet etter et godt innlegg fra venstreback Sergio Reguilon.

– Dette betyr veldig mye. Alle snakker om individuelle spillere, men jeg har alltid sagt at jeg er en lagspiller. Hvis jeg hadde kommet på og hjulpet laget til å forsvare en seier, hadde jeg vært like glad, sa Bale til Sky Sports etter kampen.

De tre poengene sender Tottenham opp på annenplass i Premier League, kun to poeng bak regjerende mester Liverpool.

– Vi kan være med å konkurrere, men vi må ikke bli revet med. Det er mange gode lag her og sesongen er lang, så vi må fortsette å jobbe så hardt vi kan, sa Bale.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brighton er nummer 16 med fem poeng på sesongens sju første kamper.

Kane i fokus

Harry Kane har vært i kjempeform for Tottenham den siste tiden og fornektet seg ikke på eget gress søndag. Måltyven ble lagt i bakken da hjemmelaget fikk straffe etter et snaut kvarter.

Situasjonen måtte sjekkes av VAR-dommerne, da det var tvil om forseelsen ble begått innenfor eller utenfor 16-meteren. Brightons Adam Lallana gikk for tøft i kroppen til Kane, og til slutt ble det pekt på straffemerket. Derfra var Kane sikker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en sjansefattig første omgang var scoringen det klare høydepunktet.

Ny VAR-sjekk

Annen omgang startet også med en relativt tidlig scoring der VAR-dommerne måtte i aksjon. Tariq Lamptey satte inn 1-1-målet etter fint Brighton-spill, men Tottenhams danske midtbanemann Pierre-Emile Højbjerg mente han ble lagt i bakken med ulovlige midler i opptakten til utlikningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

VAR-sjekken endte med at dommer Graham Scott måtte ut på sidelinjen for å studere situasjonen selv. Han konkluderte åpenbart med at Brightons Solly March traff ballen før han la Højbjerg i bakken, og dermed ble scoringen stående.

Etter utlikningen la Tottenham press på gjestene, og Erik Lamela var svært nær scoring da han satte ballen i stolpen midtveis i omgangen. Brighton slapp imidlertid med skrekken.

Like etter var det Kanes tur til å treffe stolpen etter et hjørnespark, før Bale frelste hjemmelaget.