Fem pågrepet for drapet på sørafrikansk landslagskaptein

Fotballfans i Sør-Afrika sørger etter at landslagskapteinen Senzo Meyiwa ble skutt og drept i 2014. Først nå har politiet gått til pågripelser.
Fotballfans i Sør-Afrika sørger etter at landslagskapteinen Senzo Meyiwa ble skutt og drept i 2014. Først nå har politiet gått til pågripelser. Foto: Themba Hadebe / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sørafrikansk politi har pågrepet fem personer de mistenker å stå bak drapet på den landets landslagskaptein i fotball, Senzo Meyiwa, i 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er et stort framskritt i drapssaken som rystet Sør-Afrika for nøyaktig seks år siden.

Den 27 år gamle keeperen og landslagskapteinen ble skutt og drept i hjemmet til kjæresten og popstjernen Kelly Khumalo, sørøst for Johannesburg om kvelden 26. oktober i 2014.

Fram til nå har politiet ikke lykkes i å finne gjerningsmennene og har måttet tåle kraftig kritikk og anklager om inkompetanse.

En såkalt «cold case»-gruppe, som tok over etterforskningen i 2018, har klart å samle gode nok beviser som gjorde at politiet kunne gå til aksjon seks år senere.

– De første fem mistenke er blitt anholdt i morges, sa politimesteren i Johannesburg, Bheki Cele, mandag.

– Etterforskningen pågår fortsatt, og det kan komme flere pågripelser, sa han.

Den nasjonale politisjefen Khela Sitole opplyste at en av de pågrepne er en av de hovedmistenkte i saken. Han forklarte videre at ballistiske undersøkelser har ført til funn av selve drapsvåpenet. Det ledet igjen til pågripelsene.

– Vi har en konkret sak denne gangen fordi vi har beviser, sa han.

De fem mistenkte vil bli stilt for retten tirsdag, og det vil formelt bli tatt ut siktelse.

Meyiwa var kaptein både på landslaget Bafana Bafana og Orlando Pirates fotballklubb.