Hovland tapte terreng i California

Viktor Hovland har ikke greid å følge opp storspillet fra fredag på 3. runde i PGA-turneringen i Thousand Oaks. Foto: Marcio José Sanchez, AP / NTB
Viktor Hovland har ikke greid å følge opp storspillet fra fredag på 3. runde i PGA-turneringen i Thousand Oaks. Foto: Marcio José Sanchez, AP / NTB Foto: NTB scanpix

Viktor Hovland kom skjevt ut på lørdagens runde i California og slet med å finne igjen godfølelsen fra superrunden dagen før. Med 71 slag falt han på lista.

Fredag spilte nordmannen seg opp i tetsjiktet i PGA-turneringen i Thousand Oaks med en bogeyfri 64-runde (åtte slag under par). Lørdag kom han så vidt under par.

Mens 23-åringen helt unngikk bogeyer på fredagens runde, gikk det galt umiddelbart lørdag. Utslaget på 1. hull havnet langt ute i vegetasjonen, og han måtte finne seg i sin første bogey siden 10. hull på åpningsrunden.

Hovland har ikke for vane å la seg prege av et dårlig hull, og han slo tilbake med birdie på 2., 4. og 6. hull. Men på 8. hull kom en ny bogey, og han var bare ett slag under par halvveis.

En ny birdie på 10. hull sendte ham to slag under for dagen og 11 under totalt. Men så ble det bogey igjen på 15. hull. En birdie på 17. hull ga håp om en sterk avslutning, men den ble knust da han på siste hull måtte tåle dagens tredje bogey.

Før alle har spilt ferdig er Hovland på delt 30.-plass, ned åtte plasser.

Det er ni slag opp til Lanto Griffin, som er i ledelse 19 slag under par med fire hull igjen å spille på den tredje runden. Jon Rahm fra Spania er best av dem som har spilt ferdig. Hans 63-runde lørdag sendte ham 18 under par totalt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden