Real Madrid rystet av Sjakhtar i mesterligaåpningen

Sjakhtars Tete storspilte mot Real Madrid. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB
Sjakhtars Tete storspilte mot Real Madrid. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Fire dager etter tapet mot nyopprykkede Cádiz gikk Real Madrid på nok en smell da Sjakhtar Donetsk vant 3-2 borte i mesterligaen.

Allerede i første omgang slapp hjemmelaget inn tre mål. Det hadde ikke skjedd Real Madrid i europacupen siden storklubben tapte 0-3 i Lyon i 2005.

– Vi visste at Sjakhtar er et godt lag, og vi undervurderte dem ikke. For å si det enkelt: Vi startet ikke bra, og så hang vi med hodene etter at de fikk sitt første mål. Vi var ikke gode nok, sa Reals midtbanestjerne Luka Modric etter det overraskende tapet.

Brasilianeren Tete var sentral i første omgang. Først scoret han like før halvtimen var spilt, og deretter var Raphaël Varane uheldig og satte returen på Tetes skudd i eget mål. Han avsluttet omgangen med å hælsparke ballen til Manor Solomon, som lekkert skjøt den i nettet.

Scoret etter 15 sekunder

Før kvarteret var spilt i andre omgang hadde riktignok både Luka Modric, med en perle av et skudd fra 25 meter, og Vinicius Junior redusert for Real Madrid. Vinicius' scoring kom 15 sekunder etter at han entret banen.

Flere gyldige mål ble det aldri, men begge lag fikk hver sin scoring annullert. Ti minutter før slutt ble Sjakhtar korrekt avblåst for offside etter et praktangrep. Det ble derimot vesentlig mer dramatisk da Valverde spikret ballen i nettet etter en corner. VAR mente derimot at Vinicius hindret keeper Anatolii Trubin og dømte offside.

Dermed røk Real Madrid på sin andre smell på fem dager. Etter uavgjort og tre strake seiere røk de nemlig på et 0-1-tap mot nyopprykkede Cádiz lørdag.

– Vi viste i det minste kampvilje etter pause. Det er min jobb å finne løsninger som gjør at kamper som denne ikke skjer, sa Real-trener Zinédine Zidane.

Hadde flere ute

Storlaget er for tiden sterkt redusert med blant andre Martin Ødegaard og Sergio Ramos på skadelista.

Allerede lørdag står Barcelona på motsatt banehalvdel i årets første El Clásico, før Borussia Mönchengladbach er motstandere i andre mesterligarunde tirsdag.

Ukrainerne var heller ikke fulltallige onsdag. Ifølge svenske Aftonbladet har Sjakhtar Donetsk ti spillere ute etter positive koronatester.

– Spillerne gjorde alt helt fantastisk. Vi var et samlet lag fra første til siste minutt, sa Sjakhtar-trener Luis Castro.

Romelu Lukaku berget 2-2 i Inters hjemmemøte med Gladbach. Kraftspissen tok italienerne i ledelsen etter 49 minutter, men gjestene fra Tyskland slo tilbake med scoringene til Ramy Bensebaini og Jonas Hofmann.

På overtid utlignet Lukaku. Dermed delte lagene poengene i mesterligaåpningen.