Kristoffersen oppmuntret tross at pallplassen glapp: – Lover bra

Henrik Kristoffersen var fornøyd med sesongåpningen i Sölden og ser allerede fram mot mer storslalåm i Val d'Isère i første helg i desember. Foto: Marco Trovati / AP / NTB
Henrik Kristoffersen var fornøyd med sesongåpningen i Sölden og ser allerede fram mot mer storslalåm i Val d'Isère i første helg i desember. Foto: Marco Trovati / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Henrik Kristoffersen åpnet sesongen med femteplass i storslalåmrennet i Sölden. Innsatsen der lover godt for stjernealpinisten fra Rælingen.

Søndagens femteplass var romerikingens beste plassering i Sölden noen gang.

– Det lover bra. Kjøringen i noen partier på breen var veldig bra. Løypa er såpass spesiell, og det er ingen andre bakker som er som denne. Den er så bratt og ikke minst jevnt bratt, og for å ha kontroll må man sette opp svingene for å holde farten nede, forklarte Kristoffersen etter åpningsrennet.

– En god start på sesongen. Ettersom det er et par måneder til neste renn, er jeg ganske så happy med det, fortsatte han.

– Hva skjer framover?

– Nå først skal jeg hjem til Salzburg. Deretter blir den en tur til Pitztal for litt kjøring, før jeg skal jeg ta meg ti dager fri. Så går turen nordover til Sverige hvor det ikke rød sone, så det skal bli deilig å få kjørt litt på vintersnø igjen, sa Kristoffersen.

– Når vi starter opp igjen sesongen, blir det parallellslalåm i Lech (14.-15. november) og den første helgen i desember er det to storslalåmrenn i Val d'Isère. Det ser jeg veldig fram til, sa Kristoffersen.

Mens de norske alpinistene hastet videre for å rekke et fly, kunne Kristoffersen slappe litt mer av. Han bor i Salzburg som ligger tre og en halv times biltur unna Sölden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden