Mawa reddet uavgjort for Strømsgodset tross utvisning

Moses Mawa jubler for utligning mot Start. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Moses Mawa jubler for utligning mot Start. Foto: Fredrik Hagen / NTB Foto: NTB scanpix

Start ledet lenge, og etter et rødt kort så det bekmørkt ut for Strømsgodset i eliteserien søndag. Så dukket Moses Mawa opp og reddet 1-1.

Mawa hamret inn utligningen med et drøyt kvarter igjen av kampen.

Da hadde Godset presset på store deler av annen omgang mot Start, som hadde tatt ledelsen på straffespark like før pause.

Utvisningen av Godsets Ipalibo Jack etter 70 minutter var ikke nok til å sikre Starts første borteseier i Eliteserien på omtrent to år.

1-1 betyr at Start fremdeles har fire poeng opp til trygg plass. Mjøndalen vant i Bergen mot Brann lørdag, og er kun to poeng bak sørlendingene.

Strømsgodset ligger på 11.-plass med 24 poeng, fem foran søndagens motstander på kvalifiseringsplassen.

Start-straffe

Eirik Schulze og Martin Ramsland fikk to kjempesjanser til å sende gjestene i føringen allerede etter fire minutter spilt på Marienlyst, men keeper Viljar Myhra parerte fint ved begge anledningene.

Fem minutter før pause fikk Start straffespark da Vegard Bergan ble dratt ned i feltet. Der var Christian Bolaños iskald da han trillet ballen ned i venstre hjørne.

Etter pause kom Strømsgodset ut i hundre mot et Start-lag som la seg lavt. Tidligere Start-spiss Lars-Jørgen Salvesen var farlig frempå flere ganger, men maktet ikke å omsette sjansene til scoring.

Marsjorde

De fleste trodde vondt ble til verre for hjemmelaget da dommer Espen Eskås sendte Ipalibo Jack i dusjen etter drøye 70 minutters spill. Nigerianeren fikk sitt andre gule kort da han felte Starts Mohamed El Makrini.

Men Henrik Pedersens menn slo tilbake. Etter 78 minutter fikk Mawa ballen på kloss hold etter et frekt hælspark av Johan Hove, og banket ballen opp i nettaket bak Amund Wichne i Start-buret.

Det ble aldri flere mål på Marienlyst. Kampen endte 1-1.

Starts neste kamp er hjemme mot Sandefjord, mens Strømsgodset reiser til Molde.