2-2 i Merseyside-derbyet da van Dijk måtte ut med skade

Liverpools Virgil van Dijk får tøff behandling av Everton-målvakten Jordan Pickford. Det endte med skade for den nederlandske stopperen. Foto: Laurence Griffiths/Pool via AP / NTB
Liverpools Virgil van Dijk får tøff behandling av Everton-målvakten Jordan Pickford. Det endte med skade for den nederlandske stopperen. Foto: Laurence Griffiths/Pool via AP / NTB Foto: NTB scanpix

Everton og Liverpool spilte 2–2 i et høydramatisk Merseyside-derby i engelsk Premier League. Everton fortsetter dermed som serieleder.

Mohamed Salahs synes å bli matchvinner med 2-1-scoring etter 72 minutter, men Evertons storscorer Dominic Calvert-Lewin ville det annerledes. Spissen scoret i sin femte kamp på rad.

Det var høydramatisk og nærmest som vanlig i Merseysidederbyet på Goodison Park mellom Everton og Liverpool. Eneste forskjell fra tidligere møter var mangel på tilskuere. Kampen inneholdt flotte mål og mye dramatikk.

Mest dramatisk var det da Virgil van Dijk fikk en veldig tøff behandling av Everton-målvakten Jordan Pickford etter seks minutter.

Den engelske landslagsmålvakten burde kanskje hatt det røde kortet for sin brutale takling av van Dijk. Han taklet motstanderen i knehøyde, og nederlenderen ble liggende og vri seg i smerte.

Dommeren konfererte med Video Assisted Referé (VAR), men det var visstnok bare for å se at det var offside i forkanten av situasjonen.

Det endte med at nederlenderen måtte forlate banen med skade etter elleve minutter.

Hardt ut

Liverpool gikk hardt ut, og etter bare tre minutter hadde Sadio Mané satt fyr på Goodison Park da han i kjent stil hadde gjort 1-0 for gjestene. Mohamed Salah regisserte et flott Liverpool-angrep og fant Andy Robertson på venstrekanten. Backen fikk ballen videre til Mané som på en touch satte i ballen i nettaket.

James Rodríguez har en fryktet venstrefot og fikk vist det ved et par anledninger. Michael Keane raget høyest inne i feltet på en corneren Rodriguez venstrefot. Han satte utligningen etter 19 minutter.

Kort etter pause var Dominic Calvert-Lewin nær ved å sende de blå i føringen, men toppscoreren fikk ikke treff på ballen i duellen med Liverpool-målvakten Adrian.

Liverpool var nok litt preget av van Dijks tidlige exit, og Everton klarte å skape veldig gode scoringsmuligheter. Det var nærmest en liten kalddusj for hjemmelaget da Salah dukket opp etter 72 minutter.

Engel

Jürgen Klopps mannskap som røk 2-7 for Aston Villa før landslagsoppholdet, hadde mye å bevise. 18 minutter før slutt sto Salah på riktig sted og banket ballen i mål på volley med venstrebeinet på pasningen fra Roberto Firmino.

Pickford hadde også flere matchvinnende redning da Liverpool forsøkte å drepe kampen.

Calvert-Lewis ble derimot en reddende engel da han steg i været og satte sin sjuende scoring for sesongen til 2-2.

Liverpool og Mané hadde flere gode muligheter mot slutten. Richarlison måtte derimot forlate banen etter 89 minutter etter en brutalt takling på Thiago. Det ble ikke lagt noe imellom i duellene.

Tre minutter ut i ekstratiden synes Liverpool-kaptein Jordan Henderson å bli matchvinner, men etter flere minutter ble scoringen annullert av VAR. Pasningslegger Mané hadde vært i offside.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden