Ronaldo testet positivt på coronavirus

<p>Cristiano Ronaldo i aksjon for Portugal mot Frankrike i nasjonsligaen søndag. Ronaldo er coronasmittet og spiller ikke mot Sverige onsdag.</p>
Cristiano Ronaldo i aksjon for Portugal mot Frankrike i nasjonsligaen søndag. Ronaldo er coronasmittet og spiller ikke mot Sverige onsdag. Foto: Thibault Camus / AP

Cristiano Ronaldo har testet positivt på coronaviruset, og Portugals superstjerne kan ikke spille onsdagens nasjonsligakamp mot Sverige.

Det melder Portugals fotballforbund på sitt nettsted. Ifølge den portugisiske avisen Record ble Ronaldo mandag testet for sjette gang på de sju siste dagene. De fem første testene var negative, den sjette positiv.

Det opplyses at 35-åringen er symptomfri. Han er sendt hjem fra landslagssamlingen og har gått i isolasjon hjemme etter den positive prøven. Ventelig vil han miste kamper også for klubblaget Juventus, som lørdag møter Crotone i Serie A.

Mandag delte Ronaldo på sosiale medier en «selfie» han tok under et måltid sammen med hele landslagstroppen, med teksten «forente på og utenfor banen». Record gjengir bildet på sitt nettsted.

Ronaldos positive prøve førte til at alle de andre spillerne i troppen ble testet igjen tirsdag, og samtlige prøver var negative. Derfor er resten av troppen klarert for spill mot Sverige onsdag kveld.

Nasjonsligakampen spilles på Estádio Alvalade i Lisboa.

Europamester Portugal spilte søndag 0-0 borte mot verdensmester Frankrike og leder sin nasjonsligagruppe. Portugal og Frankrike har begge sju poeng, VM-toer Kroatia har tre og Sverige ingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden