Lakers NBA-mestere

Los Angeles Lakers og LeBron James (23) jubler etter å ha vunnet NBA-tittelen. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB.
Los Angeles Lakers og LeBron James (23) jubler etter å ha vunnet NBA-tittelen. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

LeBron James og Los Angeles Lakers er NBA-mestere for 17. gang. I den sjette finalekampen vant Lakers 106-93 over Miami Heat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til mandag (norsk tid) kom omsider NBA-sesongen til veis ende, nesten ett år etter at den startet opp. Los Angeles Lakers 106-93 over Miami Heat og kunne juble for sin 17. NBA-tittel i klubbens historie, den første siden 2010.

Nattens kamp var den sjette i finaleserien, der det spilles best av sju. LA Lakers vant 4-2 sammenlagt. Med seieren tangerer klubben Boston Celtics rekord i antall NBA-mesterskap.

I nattens finale gjorde LeBron James 28 poeng og 14 rebounds og noterte seg for 10 assist - og var en viktig brikke til at Lakers gikk seirende ut av kampen.

Han ble etter kampen kåret til NBAs mest verdifulle spiller (MVP) for fjerde gang i karrieren. Ifølge nyhetsbyrået Reuters er han den første NBA-spilleren som er kåret til MVP med tre forskjellige lag. James har tidligere fått samme utmerkelse mens han spilte for Cleveland Cavaliers og Miami Heat.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Betyr mye

Med LA Lakers ble også James NBA-mester for fjerde gang. Han har tidligere vunnet med Miami Heat (2012 og 2013) og Cleveland Cavaliers (2016).

– Det betyr mye for meg å representere denne klubben, sa James i et intervju etter kampen.

Der fortalte han at han ved sin ankomst i klubben i 2018 lovet klubbeier Jeanie Buss at han ville ta laget tilbake der de hører til.

– Han er den beste basketspilleren som universet har sett, sa Lakers-trener Frank Vogel etter kampen.

Søndagens seier var den første mesterskapstittelen til Lakers etter at LeBron James sluttet seg til laget i juli 2018.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vet han ser ned på oss

Før sesongen hadde Lakers ikke vært i NBA-sluttspillet på seks år. Da de først tok seg til sluttspillet, og ble mestre, var det i en helt spesiell sesong. Koronapandemien sørget for å sette sesongen på pause 11. mars. Da hadde sju spillere fått påvist smitte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

31. juli startet sesongen opp igjen, men da uten fans til stede. Sesongen ble fullført i «NBA-bobla» i Florida, men nå kan spillere og støtteapparat returnere til venner og familie etter 90 dager i bobla.

Lakers NBA-tittel kommer samme år som de mistet en av kubbens giganter, Kobe Bryant. Bryant, som vant fem mesterskap med klubben, og var hele sin karriere i Lakers, omkom i en helikopterstyrt sammen med datteren Gianna i januar.

– Jeg var at han ser ned på oss og er stolt, sa Lakers-spiller Anthony Davis etter kampen.