Norge dårligste EM-nasjon i Norden

Målscorer Mathias Normann og lagkameratene fortviler etter tapet mot Serbia i nasjonsligaomspillet om EM-plass. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Målscorer Mathias Normann og lagkameratene fortviler etter tapet mot Serbia i nasjonsligaomspillet om EM-plass. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sverige, Danmark og Finland løste sluttspillbillett i fjor, Island får omspillfinale i november. Norges landslag er dårligste EM-nasjon i Norden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med 1-2-tapet for Serbia har Norge 10 kvalifiseringsforlis på rad, og sju omspillkamper i EM- og VM-kvalifisering har gitt like mange tap. Det er en stygg statistikk.

Island slo Romania 2-1 torsdag og møter Ungarn i duell om EM-plass 12. november. Lykkes islendingene, blir det fire nordiske lag i EM-sluttspillet.

Serbia får hjemmekamp mot Skottland i kamp om EM-plassen Norge hadde håpet å knipe.

Hadde Norge tatt seg helskinnet gjennom omspillet, ville den norske sluttspilltørken 14. juni neste år ha stoppet på 7663 dager. Nå kommer telleren til å fortsette å gå iallfall halvannet år til og passere 8000 med god margin.

Neste sjanse er VM-sluttspillet i Qatar høsten 2022. Kvalifiseringsgruppene trekkes i desember, og gruppespillet gjennomføres fra mars til november 2021, med toeromspill våren 2022. Europa har bare 13 plasser, så nåløyet er trangt.

Neste EM-sluttspill Norge kan kvalifisere seg til er Euro 2024 i Tyskland, med kamper blant annet i Dortmund og Leipzig. Det sluttspillet sparkes i gang 14. juni 2024.