0,61 prosent fikk billett til Norge-Serbia: – Som å vinne i Lotto

Birger Hestnes (69) kom gjennom det svært trange nåløyet og får se Norge-Serbia fra tribuneplass. Foto: Vidar Ruud / NTB
Birger Hestnes (69) kom gjennom det svært trange nåløyet og får se Norge-Serbia fra tribuneplass. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Birger Hestnes klarte det nesten ingen andre maktet. Torsdag er han blant 160 tilskuere på Ullevaal stadion under EM-omspillet i fotball mellom Norge og Serbia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forrige uke pep det i epost-innboksen hans. Da kom beskjeden fra Norges Fotballforbund om at Hestnes var trukket ut som en av ytterst få heldige.

Fotballkampen, av mange kalt den viktigste for A-landslaget på fem år, ble utsolgt i januar. Det skulle vært en fotballfest med et sydende stadion.

Hestnes hadde sesongkort til 2020-landskampene, men oppgjøret ble utsatt fra mars og skal først spilles nå. – Jeg vil kalle det som å vinne i Lotto, og jeg gleder meg som en unge til dette. Datoen var jo satt av, men jeg hadde ingen forventninger om å få billett, sier 69-åringen.

Han flyttet til Oslo i 1975 og har bodd der siden.

Viruspandemien gjør at det bare tillates 160 tilskuere (og 40 fotballforbund-sponsorer) mot et normalt utsolgt stadion med 26.000 på tribunene.

Det betyr at 0,61 prosent av dem som hadde kjøpt billett, kommer inn på kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hestnes er generelt idrettsinteressert. Han liker også å se at landslagssjef Lars Lagerbäck i en alder av 72 år får til det han gjør.

– Jeg har litt erfaring fra lederarbeid, og jeg er imponert over Lagerbäck. Han viser at man ikke går ut på dato på grunn av alder om man holder seg oppdatert. Og så har han mange fine spillere med seg, sier Hestnes.

Det er uklart om de få tilskuerne kommer til å sitte rimelig samlet eller bli spredt noe mer på stadion. – Jeg er litt spent på det, og om vi kan være noenlunde sammen og lage litt lyd og støy, sier Hestnes.

Norge har ikke spilt et internasjonalt sluttspill i herrefotball siden EM i 2000. Slår Norge Serbia, venter omspillsfinale hjemme mot enten Israel eller Skottland i november.

Trolig vil det da være åpent for totalt 600 tilskuere.