Ventura bare ett slag bak teten i PGA-turnering

Golfspiller Kristoffer Ventura, her under fotografering i Oslo sammen med resten av landslaget, viser form i USA. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Golfspiller Kristoffer Ventura, her under fotografering i Oslo sammen med resten av landslaget, viser form i USA. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoffer Ventura spilte nok en knallrunde på tredje dag av Sanderson Farms Championship. Før den avsluttende runden er han kun ett slag bak de tre i ledelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Turningen spilles på golfbanen Country Club of Jackson i den amerikanske delstaten Mississippi.

Ventura har vært jevnt god gjennom hele turneringen og har spilt seg oppover på lista, fra delt femteplass fredag til delt fjerdeplass lørdag. Med totalt 13 slag under par deler han plassen med amerikanske Brandt Snedeker.

– Være tålmodig

– Jeg må bare være tålmodig i morgen og gi meg selv nok muligheter, sa Ventura til Eurosport etter tredjerunden.

Den 25-årige golfstjernen startet tredje runde på imponerende vis. Både på hull en og tre ble det birdies, og dermed lå han to slag under par i første del av runden. På hull ni ble det imidlertid en bogey.

Men Ventura så ikke ut til å bli demotivert av det, snarere tvert imot. På hull ti, et par tre-hull, satte han en chip-putt fra hele 15 meter som slag nummer to, og dermed kunne han notere seg en birdie. Også på hull elleve ble det en birdie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire under par

Deretter gikk han på par på alle hullene fram til det avsluttende 18. hullet, der han igjen slo til med en birdie. Dermed endte nordmannen fire slag under par i runde tre.

– Det var mye opp og ned i dag, men et bra resultat totalt sett, oppsummerte han.

Australske Cameron Davis har den så langt klart beste tredjerunden, etter å ha gått den på ni slag under par. Det førte ham opp i delt ledelse med spanske Sergio Garcia og amerikanske J.T. Poston, alle totalt 14 slag under par.