Ruud ute av Roland-Garros etter tap for Thiem: 1,4 millioner kroner i trøstepremie

Casper Ruud under Roland-Garros-kampen i tennis mot Dominik Thiem fredag.
Casper Ruud under Roland-Garros-kampen i tennis mot Dominik Thiem fredag. Foto: Michel Euler / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Casper Ruud presset verdenstreer Dominik Thiem i Roland-Garros-kampen i tennis, men det holdt ikke for nordmannen. Østerrikeren vant 3-0 i sett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sifrene ble 6-4, 6-3 og 6-1 i tredje runde. Ruud får nær 1,4 millioner kroner etter å ha vunnet to kamper i turneringen. Thiem kan fortsatt drømme om sluttseier på den røde grusen og en pengepremie på 17,5 millioner kroner. Han vant sin første Grand Slam-tittel i New York tidligere i høst.

Fredagens kamp gikk på hovedbanen under tak. Det var regn og vind i Paris hele dagen.

Klassetennis

Ruud utfordret Thiem knallhardt i første sett. Nordmannen hadde seks breakballer i Thiems servegame, men utnyttet bare én av disse. Til slutt avgjorde Thiem med et knallhardt forehandslag Ruud ikke klarte å returnere skikkelig. Suseren ga storfavoritten settet 6-4 etter vel en times spill.

Østerrikeren brøt Ruuds serve på direkten i andresettet. Åpningsgamet der tok Thiem etter lang spilletid og litt dramatikk. Nordmannen havnet underveis i en lengre diskusjon med hoveddommeren. Ruud mente ballen fra Thiem gikk over linjen, men han fikk ikke medhold. Hawk-Eye-teknologien vist på Eurosport avslørte at Ruud hadde rett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Thiem fikk en rekke breakballer etter dette og tok gamet etter et feilslag fra Ruud. Dermed var den norske 21-åringen på etterskudd på direkten. Det ble til 0-2 i game etter at Thiem hadde vist klassetennis i eget servegame.

På vei opp

Ruud kunne utlignet til 2-2, men misbrukte to breakballer i det fjerde gamet. I stedet økte Thiem til 3-1-ledelse med et serveess på vei mot 6-3 i settet. Det varte i 44 minutter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tredjesettet ble det tidlig en ny diskusjon med hoveddommeren, men heller ikke da nådde Ruud fram med argumentasjonen i første game. Tendensen i spillet holdt seg, og Thiem var ganske enkelt for god for Ruud. Sistesettet (1-6) gikk radig unna for en sliten nordmann. Han ble flere ganger offer for Thiems brutale forehand.

Roland-Garros-finalen spilles 11. oktober. Gruskongen Rafael Nadal er favoritt. Han har vunnet tolv ganger siden 2005.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ruud ligger på 25.-plassen på ATPS verdensranking. Han har avansert voldsomt det siste året. Dette er andre sentrale rankingdatoer for Ruud:

13. januar i år: Tar plass blant de 50 beste med en 46.-plass.

4. mars 2019: Første gang inne blant topp-100 da han ble ranket nummer 94.

27. februar 2017: Slår seg inn blant verdens 200 beste på 133.-plass.

22. februar 2016: Får plass blant topp-1000 som nummer 797.