Barcelona knuste Celta med ti mann, Cádiz vant med ni

Sergi Roberto scorer for Barcelona i 3-0-seieren borte mot Celta. Foto: Lalo R. Villar, AP / NTB Foto: NTB scanpix

Barcelona tok en sterk 3-0-seier borte mot Celta i La Liga torsdag selv om Clément Lenglet ble utvist før pause. Laget har 7-0 etter to spilte kamper.

17-åringen Ansu Fati scoret ledermålet for Ronald Koemans lag i stormkastene i Vigo. Han satte inn 1-0 i det 11. minutt, framspilt av Philippe Coutinho, som har imponert i de første kampene etter at han ble hentet tilbake fra Bayern München.

Fati, som scoret to ganger i åpningskampen mot Villarreal, har fått en kjempestart på sesongen.

Barcelona kunne fått problemer da Lenglet rett før pause fikk sitt annet gule kort og ble utvist.

Klubben hadde ikke vunnet borte mot Celta siden 2015, men beholdt grepet også med en mann mindre. Lucas Olaza sendte et Lionel Messi-innlegg i eget nett tidlig i 2. omgang, og dermed ledet gjestene 2-0.

I undertall

Celta hadde en stor dobbeltsjanse ved Nolito og Miguel Baeza, men greide ikke å få ballen i mål. I stedet punkterte Barcelona kampen rett før slutt. Messi har ennå ikke scoret denne sesongen, men han sto for forarbeidet da Sergi Roberto gjorde 3-0.

Cádiz vant 1-0 borte mot Athletic Bilbao selv om laget fikk to spillere utvist. Carlos Akapo forsvant helt i begynnelsen av 2. omgang. Et selvmål av Unai López ga gjestene ledelsen før Álvaro Negredo ble utvist i det 70. minutt. Cádiz forsvarte ledelsen med ni mann.

Full pott

Europaligavinner Sevilla, som i likhet med Barcelona fikk vite sine mesterligamotstandere torsdag, vant 1-0 over Levante takket være Youssef En-Nesyris hodestøt på overtid.

Sevilla har i likhet med Barcelona full pott etter to kamper og er ett poeng bak tetkvartetten som alle har spilt tre eller fire kamper.