Ingrid Moe Wold med assist da Everton tok seg til Wembley-finale

Ingrid Moe Wold er klar for engelsk FA-cupfinale med Everton. Hun leverte en assist da Birmingham ble slått i semifinalen onsdag. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB scanpix

Ingrid Moe Wold leverte forarbeidet til målet som punkterte kampen da Everton slo Birmingham 3-0 i semifinalen og tok seg til finale i kvinnenes FA-cup.

Den norske landslagsbacken og hennes lagvenninner er klare for finalen på Wembley 31. oktober. Motstander der blir vinneren av torsdagens semifinale mellom Arsenal og Manchester City.

Simone Magill scoret gjestenes ledermål rett før pause, framspilt av Izzy Christiansen. Et kvarter ut i 2. omgang kom Wold fram på høyresiden og slo et perfekt innlegg som danske Nicoline Sørensen satte i mål ved lengste stolpe.

Matchvinneren fra kvartfinalen, Valérie Gauvin, kom inn fra benken og fastsatte resultatet to minutter før full tid.

Wold har fått en drømmestart i sin nye klubb og sto for assist også da Everton slo serie- og ligacupmester Chelsea 2-1 i helgens kvartfinale.

Det er den avbrutte FA-cupturneringen for sesongen 2019-20 som avsluttes nå.