Sykling: Nye smittevernregler satte stopper for tempoetappe i Nederland

Det blir ingen kjøring for Amund Grøndahl Jansen i verdenstourrittet i Belgia og Nederland onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB
Det blir ingen kjøring for Amund Grøndahl Jansen i verdenstourrittet i Belgia og Nederland onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arrangørene av verdenstourritet i Belgia og Nederland har avlyst onsdagens tempoetappe i nederlandske Vlissingen på grunn av skjerpede koronaregler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er flere sykkelnettsider som melder dette, blant annet Cyclingnews.com og Feltet.dk. Flere norske syklister blant andre Amund Grøndahl Jansen og Sven Erik Bystrøm er med i rittet.

På grunn av økende virussmitte er koronarestriksjonene skjerpet i Nederland, og det blir det ingen kjøring i treskolandet. Blant annet frarådes reiser som ikke er nødvendig mellom storbyene Haag, Amsterdam og Rotterdam.

Den andre etappen skulle vært en tempoetappe i Vlissingen. Avgjørelsen er tatt i samarbeid med lokale myndigheter i områdene Sittard-Geleen, Terneuzen og Vlissingen.

– Det var en vanskelig, men en nødvendig avgjørelse å ta for å forebygge virusspredning, sa borgermesteren i Vlissingen, Bas van den Tillaar, til nederlandske Limburger.nl.

Ytterligere en etappe skulle gått i Nederland og det er fredagens 4. etappe fra Riemst i Belgia til Sittard-Geleen. Etappen blir trolig flyttet eller avlyst helt.

Avgjørelsen sår nå tvil om klassikeren Amstel Gold Race i Nederland kan kjøres som planlagt 10. oktober.