Svenske myndigheter åpner for mer publikum tidligst midt i oktober

Den svenske idrettsministeren Amanda Lind opplyser at det ikke vil bli lempelser i publikumsbegrensningene før tidligst 15. oktober. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB
Den svenske idrettsministeren Amanda Lind opplyser at det ikke vil bli lempelser i publikumsbegrensningene før tidligst 15. oktober. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Begrensningen på maksimalt 50 tilskuere på idrettsarrangementer i Sverige vil bestå i hvert fall fram til 15. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyste den svenske regjeringen på en pressekonferanse tirsdag. Etter det kan man øke antallet til 500 om smittenivået tillater det.

– Vi vet at mange er avhengig av denne beskjeden, derfor vil vi være åpne med når vi håper å kunne ta avgjørelsen, og hva det innebærer, sa den svenske idrettsministeren Amanda Lind (MP).

Et forslag om et tak på 500 personer sammenlignet med dagens 50 er blitt utredet av den svenske regjeringen. Det har vært håp om at økningen skulle tre i kraft allerede fra 1. oktober, men nå drøyer det i hvert fall ytterligere to uker.

– Regjeringen har allerede gjort klart et forslag som gjelder for sittende arrangement. Den avgjørelsen skal etter planen tas på et regjeringsmøte 8. oktober. Den vil i så fall tre i kraft fra 15. oktober, sa idrettsminister Lind.