Premier League-fotballen: TV 2 med lavere prisøkning i nettløsningen

Premier League-fotballen blir dyrere på TV 2s plattformer. Foto: Catherine Ivill / AP / NTB scanpix
Premier League-fotballen blir dyrere på TV 2s plattformer. Foto: Catherine Ivill / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prishoppet på Premier League blir betydelig lavere for TV 2 Sumo-kunder enn for dem som ser engelsk fotball på lineært fjernsyn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kommer fram av en epost TV 2 mandag sendte ut til abonnentene på strømmetjenesten Sumo.

Prisøkningen for nye kunder med Sumo-pakker som inkluderer Premier League, blir på 70 kroner i måneden. For dem som allerede var kunder i fjor høst, og som derfor har hatt 50 kroner lavere månedspris det siste året, blir prisøkningen 120 kroner per måned.

Til sammenligning har de ulike TV-distributørene varslet fra 150 til 200 kroner i månedlig prishopp fra en opprinnelig pris på 499 kroner. Det skapte rabalder i sosiale medier da prisøkningen ble kjent i forrige uke.

Canal Digital, Altibox og RiksTV bekreftet da at de kom til å øke månedsprisen for TV 2s Premier League-kanaler, noe de begrunnet med at TV 2 hadde økt sin veiledende pris.

Prispåslaget for Sumo-kunder blir ikke fullt så stivt. Det vil samtidig koste minst 519 kroner i måneden å se engelsk toppfotball i TV 2s strømmetjeneste.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ikke unaturlig at prisen ligger lavere på TV 2 Sumo enn hos en distributør. Vi selger Premier League direkte på TV 2 Sumo, mens distributørene skal ha sin fortjeneste på å selge produktene. I tillegg har de utgifter til sitt ekstra salgsledd, sier TV 2s kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til nettstedet Kampanje.

Prisøkningen for Premier League-produktet gjelder fra 1. november. TV 2 har forklart prisløftet med at rettighetene er blitt dyrere, og at de nå tar ut en økning som de ikke tok ut i fjor.