Casper Ruud ikke bekymret for skulderen før Roland Garros-åpning

Casper Ruud spiller mandag første runde i Roland-Garros. Foto: Alfredo Falcone / AP / NTB.
Casper Ruud spiller mandag første runde i Roland-Garros. Foto: Alfredo Falcone / AP / NTB. Foto: NTB scanpix

Mandag spiller Casper Ruud første runde i Roland-Garros. Han sier den vonde skulderen han slet med i Hamburg ikke skal være noe problem i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har nok gjort det bedre enn det jeg trodde og forventet selv, sier Casper Ruud til Eurosport om de siste turneringene han har spilt i forkant av Roland-Garros.

Det har vært et tett kampprogram for 21-åringen. Ruud spilte seg nylig fram til semifinalen i ATP Masters 1000-turneringen i Roma. Der tapte han mot verdensener Novak Djokovic. Lørdag tapte han semifinalen i ATP-turneringen i Hamburg mot Andrej Rublev, ranket som nummer 14 i verden.

Allerede mandag spiller Ruud første runde i Roland-Garros. Motstander er japanske Yuichi Sugita, nummer 94 på ATP-rankingen. Nordmannen er favoritt, men tar ikke seieren på forskudd.

– Man vil jo gjøre det bra hver eneste uke, men det jeg har lært de årene jeg har spilt i ATP-turneringer er at det er mange gode spillere. Det er mange man lett kan tape for dersom man ikke helt har dagen. Man vil gjerne vinne hver eneste uke, men det er det ingen som klarer, bortsett fra Djokovic, som kanskje har vunnet alt som er.

I semifinalen i Hamburg slet Ruud med en vond skulder, men Snarøya-gutten forsikrer at det ikke skal være noe problem i Paris.

– Det er ikke mer enn dagligdags hvile som skal til. Om jeg skulle ha litt vondt så tror jeg adrenalinet skulle «kicke inn» og at det blir glemt fort.

I fjorårets Roland-Garros-utgave tapte nordmannen i tredje runde mot Roger Federer. Mandagens kamp starter ved 14-tiden.

Personvernpolicy