Ødegaard byttet ut ved pause før Real Madrid vendte til seier over Betis

Martin Ødegaard ble byttet ut ved pause da Real Madrid gjestet Betis i spansk liga lørdag. Foto: Angel Fernandez, AP / NTB scanpix
Martin Ødegaard ble byttet ut ved pause da Real Madrid gjestet Betis i spansk liga lørdag. Foto: Angel Fernandez, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Ødegaard var langt fra sitt beste og ble byttet ut ved pause da Real Madrid lå under mot Betis. Lagkameratene vendte til 3-2-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Betis vendte etter et tidlig baklengsmål til 2-1-ledelse etter to situasjoner der Ødegaard var nærmeste spiller for henholdsvis pasningslegger og målscorer. Nordmannen startet i tierrollen mens Luka Modric satt på benken, men greide ikke å sette preg på kampen offensivt som når han er på sitt beste.

Etter pause gikk det meste galt for Betis. Real Madrid fikk 2-2-målet på et selvmål av Emerson, som senere ble utvist. Sergio Ramos ble matchvinner med en av sine panenkastraffer etter at Marc Bartra i en duell med Borja Mayoral snublet og traff ballen med armen.

Den regjerende seriemesteren dominerte etter utvisningen og hadde store sjanser til å vinne enda klarere. Betis hadde full poengpott og null baklengsmål før lørdagens kamp, men greide ikke å hindre at Real Madrid tok sin første seier.

God start

Real Madrid fikk en god start i Sevilla og kom til flere store sjanser det første kvarteret. Federico Valverde styrte inn ledermålet i det 14. minutt etter flott forarbeid av Karim Benzema. Franskmannen herjet med Alex Moreno og endte med å slå inn fra dødlinja. Ved nærmeste hjørne av femmeteren fikk Valverde tåa på ballen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minuttet etter burde det stått 2-0. Benzemas innlegg ble klarert rett ut til Sergio Ramos, som var alene med nesten hele målet å sikte på. Skuddet gikk svakt til side for mål.

Betis-stjernen Sergio Canales hadde allerede rukket å vise seg fram med et innlegg til Joaquin som tvang keeper Thibaut Courtois til en kjemperedning, og han var sentral da hjemmelaget vendte kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I det 35. minutt slo Joaquin et hjørnespark skrått ut til Canales. Ødegaard nådde ikke ut i press, og han fikk slå et innlegg som midtstopper Aissa Mandi stanget i mål etter å ha knust Raphaël Varane i lufta.

To minutter senere sto det 2-1. Canales leverte en flott crossball til Nabil Fekir, som spilte inn til William Carvalho. Ødegaard var nærmeste motspiller, men han greide verken å blokkere skuddet eller forstyrre Betis-spilleren tilstrekkelig til å hindre at han skjøt i mål ved stolpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Byttet og vendte

Real Madrid-trener Zinedine Zidane sendte Luka Modric innpå for en småskadd Toni Kroos rett før pause og byttet ut Ødegaard med Isco før 2. omgang startet.

Allerede i det 48. minutt var gjestene fra hovedstaden a jour. Etter et flott angrep regissert av Benzema og Valverde la Dani Carvajal inn fra høyre. Ballen var på vei mot Benzema inne i feltet, og i forsøket på å klarere sendte Emerson den i eget mål.

Emerson ble vertenes ulykkesfugl. Midtveis i 2. omgang ble han sendt av banen med rødt kort etter VAR-dømming. Luka Jovic så ut til å være offside da han ble spilt gjennom, men VAR kom til at han ikke var det. Da ble det i stedet rødt fordi Emerson brukte ulovlige midler mot ham rett utenfor 16-meterstreken.

Ramos sendte frisparket noen centimeter utenfor krysset, men stopperkjempen skulle bli matchvinner likevel.