Ødegaard byttet ut ved pause før Real Madrid vendte til seier over Betis

Martin Ødegaard ble byttet ut ved pause da Real Madrid gjestet Betis i spansk liga lørdag. Foto: Angel Fernandez, AP / NTB scanpix
Martin Ødegaard ble byttet ut ved pause da Real Madrid gjestet Betis i spansk liga lørdag. Foto: Angel Fernandez, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Martin Ødegaard var langt fra sitt beste og ble byttet ut ved pause da Real Madrid lå under mot Betis. Lagkameratene vendte til 3-2-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Betis vendte etter et tidlig baklengsmål til 2-1-ledelse etter to situasjoner der Ødegaard var nærmeste spiller for henholdsvis pasningslegger og målscorer. Nordmannen startet i tierrollen mens Luka Modric satt på benken, men greide ikke å sette preg på kampen offensivt som når han er på sitt beste.

Etter pause gikk det meste galt for Betis. Real Madrid fikk 2-2-målet på et selvmål av Emerson, som senere ble utvist. Sergio Ramos ble matchvinner med en av sine panenkastraffer etter at Marc Bartra i en duell med Borja Mayoral snublet og traff ballen med armen.

Den regjerende seriemesteren dominerte etter utvisningen og hadde store sjanser til å vinne enda klarere. Betis hadde full poengpott og null baklengsmål før lørdagens kamp, men greide ikke å hindre at Real Madrid tok sin første seier.

God start

Real Madrid fikk en god start i Sevilla og kom til flere store sjanser det første kvarteret. Federico Valverde styrte inn ledermålet i det 14. minutt etter flott forarbeid av Karim Benzema. Franskmannen herjet med Alex Moreno og endte med å slå inn fra dødlinja. Ved nærmeste hjørne av femmeteren fikk Valverde tåa på ballen.

Minuttet etter burde det stått 2-0. Benzemas innlegg ble klarert rett ut til Sergio Ramos, som var alene med nesten hele målet å sikte på. Skuddet gikk svakt til side for mål.

Betis-stjernen Sergio Canales hadde allerede rukket å vise seg fram med et innlegg til Joaquin som tvang keeper Thibaut Courtois til en kjemperedning, og han var sentral da hjemmelaget vendte kampen.

I det 35. minutt slo Joaquin et hjørnespark skrått ut til Canales. Ødegaard nådde ikke ut i press, og han fikk slå et innlegg som midtstopper Aissa Mandi stanget i mål etter å ha knust Raphaël Varane i lufta.

To minutter senere sto det 2-1. Canales leverte en flott crossball til Nabil Fekir, som spilte inn til William Carvalho. Ødegaard var nærmeste motspiller, men han greide verken å blokkere skuddet eller forstyrre Betis-spilleren tilstrekkelig til å hindre at han skjøt i mål ved stolpen.

Byttet og vendte

Real Madrid-trener Zinedine Zidane sendte Luka Modric innpå for en småskadd Toni Kroos rett før pause og byttet ut Ødegaard med Isco før 2. omgang startet.

Allerede i det 48. minutt var gjestene fra hovedstaden a jour. Etter et flott angrep regissert av Benzema og Valverde la Dani Carvajal inn fra høyre. Ballen var på vei mot Benzema inne i feltet, og i forsøket på å klarere sendte Emerson den i eget mål.

Emerson ble vertenes ulykkesfugl. Midtveis i 2. omgang ble han sendt av banen med rødt kort etter VAR-dømming. Luka Jovic så ut til å være offside da han ble spilt gjennom, men VAR kom til at han ikke var det. Da ble det i stedet rødt fordi Emerson brukte ulovlige midler mot ham rett utenfor 16-meterstreken.

Ramos sendte frisparket noen centimeter utenfor krysset, men stopperkjempen skulle bli matchvinner likevel.

Personvernpolicy