Chelsea lå under med tre mål, reddet poeng på overtid mot West Bromwich

Callum Robinson scoret to av målene for WBA i 3-3-kampen mot Chelsea lørdag.
Callum Robinson scoret to av målene for WBA i 3-3-kampen mot Chelsea lørdag. Foto: Nick Potts / AP

Chelseas stjernegalleri var i ferd med å gå på en kjempesmell da de lå under 0-3 mot West Bromwich, men gjestene reddet ett poeng på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea har så langt ikke innfridd forventningene etter at lommeboka til eier Roman Abramovitsj har stått på vidt gap under overgangsvinduet. Før pause var det hjemmelagets Callum Robinson og de andre WBA-spillerne som så ut som en milliard kroner på The Hawthorns.

Mens milliarder er blitt brukt på stjernespillere fra andre klubber var det spillere fra eget akademi som reddet Chelsea fra et pinlig nederlag. Både Mason Mount, Callum Hudson-Odoi og Tammy Abraham er flasket opp gjennom Chelsea-systemet, og alle tre kom på scoringslista lørdag.

Sistnevnte satte inn scoringen som langt inn i overtiden sørget for ett poeng til London-klubben, etter at WBA ledet med tre mål til pause.

Feil på feil

Frank Lampards menn gjorde feil på feil og ble hardt straffet av et effektivt hjemmelag før pause, men slo hardt tilbake etter hvilen og sikret uavgjort. Det er første gang et Premier League-lag har fått med seg poeng etter å ha ligget under med tre mål siden West Ham gjorde det samme i 2011, ifølge statistikktjenesten Opta Joe.

– Det er to poeng tapt, sa Chelsea-manager Frank Lampard til Sky Sports etter kampen.

Han var klinkende klar på at personlige og kollektive feil kostet klubben dyrt mot West Bromwich og trakk fram Marcos Alonso og Thiago Silva. Og det er liten tvil om at Chelsea var i det gavmilde hjørnet mot WBA.

Første gavepakke fra Chelsea ble servert etter fire minutters spill da Alonso headet ballen til Matheus Pereira. Det endte i en kontring som Robinson rundet av med å hamre ballen i nettet bak Chelsea-keeper Willy Caballero.

Det var den irske 25-åringens andre Premier League-scoring i karrieren. Også det første kom mot Chelsea, men da må vi tilbake til august 2019, den gang Robinson spilte for Sheffield United.

Sto og sov

Men Robinson var ikke ferdigscoret. 20 minutter senere var det Thiago Silva sin tur til å være gavmild. Nyervervelsen fra Barcelona mistet ballen på uforklarlig vis som bakerste mann på egen banehalvdel. Robinson snappet kula, satte fart mot Caballero og satte sikkert inn 2-0.

Den neste scoringen kom bare tre minutter senere. Da sto Chelsea-forsvaret og sov, mens en høyst våken Kyle Bartley fikk stå alene og bredside inn 3-0 etter en corner.

Det skal sier at også Chelsea hadde store sjanser til å score, men verken Timo Werner eller de andre Chelsea-stjernene fant veien til mål før pause. Dermed ledet hjemmelaget med tre mål da pausesignalet gikk.

Distanse

Etter pause var det Chelsea for alle penga, og ti minutter etter hvilen satt den første Chelsea-scoringen. Etter at gjestene ikke hadde klart å finne veien til mål fra nært hold, tenkte Mason Mount at han skulle forsøke fra distanse. 21-åringen banket ballen i mål fra 25 meters hold.

Da Callum Hudson-Odoi reduserte til 2–3 hadde gjestene 20 minutter igjen til å få med seg poeng tilbake til London. Chelsea presset og presset, og da det så ut som London-laget skulle gå på et forsmedelig tap dukket Tammy Abraham opp da Frank Lampard trengte han som mest.

Dermed endte kampen 3-3.

– Vi hadde fortjent tre poeng i dag, sa WBA-manager Slaven Bilic til Sky Sports.

Sine første poeng

West Bromwich tok sine første poeng i sesongen, mens Chelsea nå har en seier, et tap og en uavgjort på sine tre første kamper. Det blå London-laget startet med seier i serieåpningen mot Brighton (3-1). I forrige runde ble det tap (0-2) mot Liverpool.

WBA tapte mot Leicester (0-3) og Everton (2-5) før sesongens første poeng kom mot Chelsea.

For Timo Werner, som skulle være London-klubbens nye målmaskin, er neste mulighet til å åpne målkontoen i serien hjemme mot Crystal Palace. For West Bromwich venter bortekamp mot Southampton.

Personvernpolicy