Hegerberg høyt oppe i Uefa-kåring tross skademareritt – Haaland femte beste spiss

Kevin De Bruyne kan bli årets spiller i Europa. Foto: Nick Potts / AP / NTB
Kevin De Bruyne kan bli årets spiller i Europa. Foto: Nick Potts / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ada Hegerberg har ikke spilt fotball siden januar, men er stemt fram som Europas sjuende beste spiller. Erling Braut Haaland endte på femteplass blant spissene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kevin De Bruyne, Manuel Neuer og Robert Lewandowski kjemper om å bli årets spiller i europeisk fotball for sesongen 2019/20. Det er Det europeiske fotballforbundet (Uefa) som står bak kåringen.

Onsdag ble det klart at Lewandowski, Neuer og De Bruyne har fått flest stemmer i avstemningen som nå er avsluttet. Hvem av de tre som får prisen, blir offentliggjort i forbindelse med trekningen av mesterligagruppene 1. oktober.

På kvinnesiden står kampen om prisen mellom Wolfsburgs Pernille Harder og Lyon-duoen Wendie Renard og Lucy Bronze. Ada Hegerberg fikk sjuende flest stemmer.

Den norske prisgrossisten har ikke spilt en kamp siden i januar, men sto bak 23 mål på 18 kamper før en kneskade satte henne ut av spill. Hegerberg vant prisen i 2016 og ble nummer to både i 2018 og 2019.

Haaland med i kampen

Også i kåringen av årets spiss figurerer Lyon-stjernen på topp-ti-listen. Der er hun nummer fem. Caroline Graham Hansen følger tre plasser lenger ned. Delphine Cascarino (Lyon), Pernille Harder (Wolfsburg), Vivianne Miedema (Arsenal) la beslag på de tre øverste plassene. Også her offentliggjøres vinneren 1. oktober.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I midtbanespiller-kategorien ble Wolfsburg-proffen Ingrid Syrstad Engen nummer åtte, mens Graham Hansen er med også her. Hun følger to plasser lenger ned.

På herresiden var Erling Braut Haaland med i kampen om å bli årets spiss. Borussia Dortmund-måltyven ble nummer fem, en plass han delte med Lionel Messi. Bak seg hadde 20-åringen blant andre Cristiano Ronaldo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Haaland har Bayern Münchens Serge Gnabry på plassen foran seg, mens Robert Lewandowski (Bayern), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) og Neymar (Paris Saint-Germain) utgjør de tre i finaleheatet.

Flick mot Klopp

I hovedkategorien for menn følger Neymar og Lionel Messi nærmest de tre i toppen. De deler fjerdeplassen, og deretter følger Thomas Müller (Bayern), Kylian Mbappé (PSG), Thiago Alcântara (Bayern), Joshua Kimmich (Bayern) og Cristiano Ronaldo (Juventus).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bayern Münchens Hansi Flick har kamp fra Liverpools Jürgen Klopp og Leipzigs Julian Nagelsmann om prisen som årets trener.

På kvinnesiden står det i denne kategorien mellom Lluís Cortés (Barcelona), Stephan Lerch (Wolfsburg) og Jean-Luc Vasseur (Lyon).

Det er de 80 trenerne fra klubbene som spilte gruppespill i mesterligaen og europaligaen, samt 55 utvalgte journalister, som har stemt fram vinnerne.