Sjögren om kvinnelandslaget: – Et lag med lys framtid

Norges kvinnelandslag feirer Guro Reitens vinnermål i EM-kvalifiseringskampen mot Wales. 653 dager før første kamp i sluttspillet sikret Norge i praksis EM-billetten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Norges kvinnelandslag feirer Guro Reitens vinnermål i EM-kvalifiseringskampen mot Wales. 653 dager før første kamp i sluttspillet sikret Norge i praksis EM-billetten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB scanpix

Norge imponerte ikke da Wales ble slått tirsdag, men billetten til EM-sluttspillet er nesten i boks. Martin Sjögren er sikker på at laget vil slå godt fra seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Framtiden er lys for dette laget. I fjorårets VM var vi femte yngste lag. Vi har allerede vært gjennom et generasjonsskifte, men det kommer nye og spennende spillere opp. Vi har mange spillere født på 1990-tallet som vil være i bra alder til EM i 2022 og VM året etter, sier landslagssjefen.

– Vi skal fortsette å jobbe for å bli bedre, men det begynner å bli tøff konkurranse om plassene. Det er ikke lett å komme inn på dette laget.

Det er et lag med verdensklassespillere som Caroline Graham Hansen og Guro Reiten, som er blant de største profilene i to av verdens største ligaer, talenter med framtiden foran seg og sterke spillere med masse rutine.

Maren Mjelde, Elise Thorsnes og Ingrid Moe Wold var alle jubilanter tirsdag. De rundet henholdsvis 150, 125 og 75 landskamper.

Vår skyld

I den første landskampen på over et halvt år slet Norge med å få pasningsspillet til å gli. Det ble færre sjanser enn vanlig, og en kontringsvillig motstander fikk gunstige brudd som kunne ha påført Norge kvalifiseringens første poengtap.

– Det er sterkt å vinne når vi er så langt fra vårt vanlige nivå. Vi visste at Wales var vår tøffeste motstander i kvalifiseringen. Det fikk vi også erfare, men det var vår skyld at kampen ble spennende så lenge. Vi burde ha kontrollert den bedre, og særlig det siste kvarteret, synes Sjögren.

– Vi må huske at vi ikke hadde spilt sammen på seks måneder, og vi hadde en snau uke med trening før kampen. Det påvirket rytmen. Hadde vi møtt Wales like etter Algarve Cup, slik det var meningen, ville det vært annerledes, mener Caroline Graham Hansen.

653 dager

– Vi var ikke på vårt beste, mens Wales gikk utpå for å krige og ødelegge. De gjorde det vanskelig for oss. Hadde vi fått 2-0-målet som vi fortjente, så tror jeg vi ville fått nummer tre og fire også. I stedet slet vi med å ro det i land.

Norge er ett av åtte lag uten poengtap i EM-kvalifiseringen så langt. EM-billetten vil være i boks om det blir seier over Hviterussland 21. oktober. Det er et lag Norge slo 7-1 på bortebane i fjor. Seks dager senere er det bortekamp mot Wales, og om nødvendig kommer en ny matchball hjemme mot Færøyene 26. november.

Sjögrens utfordring er ikke å sikre EM-billetten, men å utvikle laget i tiden fram mot avspark i sluttspillet. Tirsdag var det 653 dager igjen.

Personvernpolicy