Jakob Ingebrigtsen dro til og sikret overlegen NM-tittel

Jakob Ingebrigtsen vant 1500-meteren i friidretts-NM i Bergen. Foto: Petr David Josek / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Uten noen av storebrødrene til start i friidretts-NM i Bergen hadde Jakob Ingebrigtsen ingen problemer med å løpe inn til gull på 1500 meter lørdag.

Fredag ble det klart at Filip Ingebrigtsen ville droppe NM som også går uten eldstebror Henrik. Dermed seilte yngstebror Jakob opp som storfavoritt. Han kunngjorde fredag at han ville stille til start.

Favorittstempelet innfridde den nyblivne 20-åringen (bursdag lørdag). Han dro rett til tet etter start og løp alene inn til gull på den sterke tiden 3.33,94. Det kan vise seg å holde til kongepokal.

– Målet mitt var å løpe raskere enn i fjor. Jeg er veldig fornøyd. Det er ikke så lett å løpe uten publikum, men under løpet får man litt tunnelsyn, sa han til NRK etter triumfen.

Han kom inn på 3.36 for et år siden.

Han skal etter planen også løpe 800 meter klokken 19.30 lørdag. Finalen på den distansen går søndag.

Til finalen på 1500 meter var Ingebrigtsen direktekvalifisert, noe som var en forutsetning for at han kunne rekke å løpe distansen.

Torsdag slettet Jakob storebror Henriks norske rekord på 3000 meter med nesten ti sekunder da han noterte 7.27,05 under Diamond League-stevnet i Roma.

Henrik måtte trekke seg fra et Diamond League-stevne i Brussel tidligere i måneden og var ikke påmeldt til NM.