Tre Jerv-kamper utsatt grunnet coronasmitte

<p>Arne Sandstø og hans Jerv spiller ikke de neste åtte dagene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB</p>
Arne Sandstø og hans Jerv spiller ikke de neste åtte dagene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Tre av Jervs 1. divisjonskamper er utsatt. Bakgrunnen er at en spiller på Jerv har testet positivt for corona. Troppen er satt i ti dagers karantene.

Det opplyser NFF i en pressemelding.

Kampene det gjelder er HamKam-Jerv mandag 21. september, Jerv-Ull/Kisa fredag 25. september og Lillestrøm-Jerv mandag 28. september.

– Vi ble gjort oppmerksom på en positiv test i gruppa fredag. Dermed lukker vi ned gruppa og setter alle i karantene. Spillerne går i isolasjon, sier daglig leder Trond Christoffersen i FK Jerv til Agderposten.

– Handlet umiddelbart

– Vi handlet umiddelbart. Det har vært viktig for oss å følge alle protokoller og føringer. Vi har fått tilbakemelding fra forbundet om at vi har gjort alt rett, sier Christoffersen.

Det er de første kampene på toppnivå i Norge som har blitt utsatt grunnet coronasmitte i en klubb.

Brann-spiller Gilli Rólantsson testet positivt på coronaviruset i midten av august, men ingen kamper ble utsatt som følge av det.

Håper på normale tilstander

– Det presiseres at Jerv som klubb har fulgt gjeldende protokoller. NFF vil nå, i samråd med medisinsk råd, vurdere om en skal gjennomføre en innskjerpelse i reglene for testing av nye spillere inn i tropper. NFF vil komme tilbake til omberamming av nevnte kamper, skriver NFF.

Christoffersen håper at de neste kampene vil bli spilt som normal, etter de ti dagene i karantene.

– Spillerne trener på egen hånd fram til karantenetiden er over. Med mindre det blir oppdaget nye smittetilfeller, regner vi med at kampene deretter vil gå som normalt, sier Christoffersen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden