Tre Jerv-kamper utsatt grunnet coronasmitte

Arne Sandstø og hans Jerv spiller ikke de neste åtte dagene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Arne Sandstø og hans Jerv spiller ikke de neste åtte dagene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre av Jervs 1. divisjonskamper er utsatt. Bakgrunnen er at en spiller på Jerv har testet positivt for corona. Troppen er satt i ti dagers karantene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser NFF i en pressemelding.

Kampene det gjelder er HamKam-Jerv mandag 21. september, Jerv-Ull/Kisa fredag 25. september og Lillestrøm-Jerv mandag 28. september.

– Vi ble gjort oppmerksom på en positiv test i gruppa fredag. Dermed lukker vi ned gruppa og setter alle i karantene. Spillerne går i isolasjon, sier daglig leder Trond Christoffersen i FK Jerv til Agderposten.

– Handlet umiddelbart

– Vi handlet umiddelbart. Det har vært viktig for oss å følge alle protokoller og føringer. Vi har fått tilbakemelding fra forbundet om at vi har gjort alt rett, sier Christoffersen.

Det er de første kampene på toppnivå i Norge som har blitt utsatt grunnet coronasmitte i en klubb.

Brann-spiller Gilli Rólantsson testet positivt på coronaviruset i midten av august, men ingen kamper ble utsatt som følge av det.

Håper på normale tilstander

– Det presiseres at Jerv som klubb har fulgt gjeldende protokoller. NFF vil nå, i samråd med medisinsk råd, vurdere om en skal gjennomføre en innskjerpelse i reglene for testing av nye spillere inn i tropper. NFF vil komme tilbake til omberamming av nevnte kamper, skriver NFF.

Christoffersen håper at de neste kampene vil bli spilt som normal, etter de ti dagene i karantene.

– Spillerne trener på egen hånd fram til karantenetiden er over. Med mindre det blir oppdaget nye smittetilfeller, regner vi med at kampene deretter vil gå som normalt, sier Christoffersen.