Magnus Carlsen ga fra seg ledelsen

Magnus Carlsen hadde en klar ledelse i onlineturneringen St. Louis Rapid & Blitz, men ga den fra seg med en dårlig avslutning av torsdagen. Foto: Heiko Junge / NTB
Magnus Carlsen hadde en klar ledelse i onlineturneringen St. Louis Rapid & Blitz, men ga den fra seg med en dårlig avslutning av torsdagen. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB scanpix

Magnus Carlsen hadde to poengs ledelse i St. Louis Rapid & Blitz etter det første partiet torsdag, men remis og tap i de to neste førte Wesley So til topps.

Etter at alle har møtt alle i hurtigsjakk over tre dager er So i ledelse ett poeng foran Carlsen, to foran Jan Nepomnjasjtsjij og Alexander Gristsjuk. De to siste dagene handler det om lynsjakk, der alle møter alle hver dag.

– Det har vært en flott dag for meg. Magnus er den klart beste spilleren, og han vant alle sine partier i går, så jeg hadde ingen tanker om at jeg kunne gå forbi ham i dag, sa So til Chess24.

Da hadde han nettopp slått Pentala Harikrishna, mens Carlsen samtidig tapte for Gristsjuk.

Carlsen slo Alireza Firouzja i dagens første parti og forlenget dermed sin seiersrekke til fire partier. Med svarte brikker beseiret han den unge iraneren etter 26 trekk. Dermed var han oppe i to poengs ledelse.

Respektløst

Neste parti spilte han med hvite brikker mot den unge amerikaneren Jeffery Xiong, som gikk respektløst til verks og skaffet seg en lovende stilling, blant annet ved å komme to bønder over på brettet. Det så vanskelig ut for Carlsen, men på velkjent vis spilte han seg tilbake i partiet og så ut til å være på vei mot seier likevel.

I et svært dramatisk sluttspill der begge var i tidsnød så partiet til å vippe Xiongs vei, før det likevel endte i remis etter 62 trekk.

Wesley So vant sitt parti mot Levon Aronian og var dermed bare ett poeng bak Carlsen før den siste runden med hurtigsjakkpartier.

Utnyttet feil

I det siste partiet lå Carlsen godt an med svarte brikker, men et dårlig tårntrekk ga Alexander Gristsjuk initiativet, og russeren omsatte i seier etter 46 trekk.

– Jeg tenkte at han ville finne på noe overraskende. Det var ikke enkelt å løse stillingen med lite tid, men jeg klarte å vinne, sa Gristsjuk til Chess24. Han er oppe å delt 3.-plass før lynsjakken.

– Min eneste ambisjon for turneringen var å greie 9.-plassen, for det er aldri hyggelig å ende sist. Første dag spilte jeg som en nybegynner, men siden har jeg spilt rimelig bra, sa russeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden