Warholm åpner opp om privat drama: – Jeg var helt ødelagt

Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik under Idrettsgalla 2020
Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik under Idrettsgalla 2020 Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Kjæresten til Karsten Warholm ble diagnostisert med lymfekreft få måneder før han løp inn til VM-gull. Nå snakker de ut om den vanskelige tiden.

Siden 2017 har Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik holdt en hemmelighet skjult for offentligheten. For før Warholm løp inn til VM-gull i London i 2017, hadde paret vært gjennom sitt livs tøffeste kamp.

1. mars samme år fikk Djupvik den skremmende beskjed om at hun hadde lymfekreft.

Warholm var på en treningsøkt da han fikk vite at kjæresten var alvorlig syk. Han fikk vite om sykdommen i en tekstmeldingen kjæresten sendte.

– Jeg var helt ødelagt, og visste ikke hvordan jeg skulle håndtere det. Jeg ringte da jeg kom i bilen. Det er den jævligste telefonsamtalen jeg har hatt noen gang, sier Warholm til NRK.

Paret snakker for første gang ut om sykdomshistorien i NRK-serien «Karsten og Leif».

Les også: Warholm utklasset konkurrentene og satte stevnerekord

– Utrolig gladhistorie

Den norske friidrettsjernen reiste umiddelbart hjem for å støtte kjæresten hjemme i Ulsteinvik. Djupvik startet så på den tøffe kreftbehandlingen.

I månedene som gikk vekslet han mellom å være på treningssamlinger og besøke kjæresten.

Like før VM i 2017 fikk paret gladnyheten. Behandlingen hadde vært vellykket, og Djupvik var endelig kreftfri.

9. august løp Warholm inn til VM-gull på 400 meter hekk i London.

– Det er egentlig en utrolig gladhistorie. Jeg var ferdig med min siste behandling dagen jeg reiste til London. Da vi møttes etter at han vant, var det første gang vi møttes etter at jeg ble kreftfri. Begge hadde vunnet sin kamp, som vi hadde kjempet sammen, sier Djupvik til NRK.

Les også: Rekord-Warholm levde opp til trenerens «crazy» spådom

Gullvinner Karsten Warholm holder rundt sin kjæreste Oda Djupvik etter at han vant 400 meter hekk finalen i friidretts VM Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Gullvinner Karsten Warholm holder rundt sin kjæreste Oda Djupvik etter at han vant 400 meter hekk finalen i friidretts VM Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hyllet kjæresten

Etter å ha stukket av med VM-seieren fikk Warholm lov til å hilse på Djupvik og familien etter å ha snakket med et samlet norsk pressekorps på plass.

– Mye av æren går til familien og kjæresten min. Det ligger mye arbeid bak, og familien er nødt til å være fleksibel for at det skal gå. Kjæresten min bor jo i Ulsteinvik, og hun har ikke sett så mye av meg, så er det er en tålmodig dame. Absolutt, sa Warholm om kjæresten den gang.

Etter VM-gullet i 2017 har Warholm blitt en av de største idrettsprofilene i Norge. Under Idrettsgallaen i januar stakk han av med prisene for årets mannlige utøver, utøvernes pris og årets navn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden