Jarsteins keeperrival slapp inn fem i debuten, Hertha ute av cupen

Norges landslagskeeper Rune Almenning Jarstein måtte fra benken se Alexander Schwolow slippe inn fem mål da Hertha Berlin ble slått ut av den tyske cupen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rune Almenning Jarstein måtte ta plass på benken da den tyske fotballsesongen ble sparket i gang med cuprunde. Han så Alexander Schwolow slippe inn fem mål.

Hertha Berlin scoret selv fire ganger, men med 5-4-seier til hjemmelaget fra 2. Bundesliga stupte hovedstadslaget allerede over første hinder i cupen.

Schwolow reddet et straffespark, men hjemmelaget scoret på returen. Eintracht Braunschweig tok ledelsen før det var spilt to minutter og ledet 2-0. Hertha var à jour på 2-2 og 3-3, men greide ikke å tette igjen bakover.

Schwolow ble handlet inn fra Freiburg i sommer, og det var klart at han ville bli en skarp konkurrent for Jarstein. Tyskeren har vært regnet som en av ligaens beste keepere.

Allerede etter 63 sekunder måtte han se ballen bak seg, da Martin Kobylanskis frispark fra 25 meter spratt foran ham og gikk i mål. Maximilian Mittelstädt nikket 2-0 i eget nett på et hjørnespark.

Hertha utlignet før pause med mål av Dodi Lukebakio og Matheus Cunha, men hjemmelaget gikk likevel til hvilen med 3-2 etter ny scoring av Kobylanski på returen etter sitt eget straffespark.

Peter Pekarik satte inn 3-3 i det 65. minutt, men Kobylanski fullførte sitt hattrick ett minutt senere, og Suleiman Abdullahi økte alene med keeper. Lukebakio tente nytt håp hos Hertha da han scoret lagets fjerde mål i det 83. minutt, men utligningen kom aldri.

Det var to divisjoners forskjell mellom Eintracht Braunschweig og Hertha Berlin forrige sesong, men hjemmelaget rykket opp til 2. Bundesliga og skaffet seg masse selvtillit før seriespillet starter om en uke.

For Schwolow ble det alt annet enn en minneverdig debut.

I den andre cupkampen fredag vant Mainz 5-1 borte mot Havelse etter å ha ligget under ved pause. De fire siste målene kom i det siste kvarteret. Jean-Philippe Mateta gjorde hattrick.