NFF: 20.000 barn og unge har sluttet med fotball i koronatiden

Bodø/Glimts Håkon Evjen tok seg god tid til selfies med ballguttene etter eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Kristiansund på Aspmyra stadion i 2019. Hvem skal bli den nye Håkon Evjen? Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix.
Bodø/Glimts Håkon Evjen tok seg god tid til selfies med ballguttene etter eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Kristiansund på Aspmyra stadion i 2019. Hvem skal bli den nye Håkon Evjen? Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Fotballforbund frykter for større sosiale forskjeller som følge av frafallet under koronapandemien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en sak publisert av NRK forteller Norges Fotballforbund (NFF) at så mange som 20.000 barn og unge landet rundt har sluttet med fotball i løpet av de siste månedene i koronaperioden.

- Sammenligner vi antallet påmeldte lag i seriespill i 2019-esongen med tall for 2020, er vel åtte prosent av lagene i aldersgruppen åtte til 19 år borte. Det utgjør vel 1600 lag, sier Alf Hansen, direktør for utvikling og aktivitet i NFF.

NFF mener at frafallet ville ha vært enda større om ikke klubbene hadde drevet med aktivt smittevern.

Breddeidrettssjef Anja Veum i Norges Idrettsforbund er urolig for at enda flere skal slutte med idrett som følge av koronakrisen.

- Vi er bekymret for at barna som bor i hjem med vedvarende lav inntekt har større risiko for å falle i fra, sier Veum.

Sogn og Fjordane er kretsen som har hatt den størst prosentvise nedgangen (35,9).